Inför Timrå med Jimmy Hamrin: ”Håller Timrå som det bättre laget”

Efter två raka förluster väntar ett nytt tufft test då unga, hungriga och snabba Timrå gästar ABB Arena under måndagskvällen.

– Timrå har sett bra ut, säger hockeytyckaren, flitige twittraren och Timråkännaren Jimmy Hamrin.

– Man har mött två lag (Almtuna och Mora) som passar deras spel förvisso med mycket fart och som ”bjuder upp”. Anfallsspelet kan allmänt bli mer resolut dock, liksom special teams. 5-mot-5 har varit bra.

– Individuellt är det ganska jämnt. Alla tuggar på. Kanske att man kan ha lite mer förhoppningar på Jonathan Dahléns respektive Elias Petterssons kedjor men de har samtidigt inte varit dåliga, det är de som spelar PP.

Vad tror du om matchen?

– Jag såg VIK mot Modo. De körde och jobbade bra men såg impotenta ut offensivt. (Markus) Persson och (Eddie) Davidsson har dock potential.

– Matchen är svårläst på förhand. Håller Timrå som det bättre laget men får VIK spela på ledning ska det bli intressant hur TIK kan hantera ett defensivt tungt lag, säger Jimmy avslutningsvis, som uppenbarligen är en av få som gillar VIK:s defensiv så här långt.

***

För VIK handlar det om man kan spotta upp spelet framför bägge kassarna, i övrigt har det funnits lovande tendenser.

VIK är bara 12:a i skotteffektivitet och ligger även i botten gällande räddningsprocent i serien. Men såklart bara två matcher spelade…