Nick Albano (Maxs första riktiga handplockning?) klar som förhoppningsvis skridsko- och spelskicklig back som kanske en viktig bricka i nystarten & status Berglund som missade dagens träning

Nick Albano

 

Enligt Johan Svensson på Expressen är backen Nick Albano klar för VIK, vilket även bloggen nu hört.

Detta kommer alltså ut precis efter att sportchef Patrik Zetterberg fått lämna, så det återstår att se vem som låg bakom detta.

26-åringen beskrivs av många som en skridskoskicklig och offensiv högerskytt, som förhoppningsvis kan vara med och lyfta VIK:s PP och stabbiga backsida.

***

En källa beskriver Albano så här, som listar Erik Karlsson som en förebild:

”Högerfattad back som ska vara spelskicklig och bra på skridskorna. Någon sa att han kanske påminner lite om Jerome Leduc i stilen, som ju gjorde det bra i VIK för några år sedan.”

***

Albano har dock modesta siffror från Nordamerika. Först och främst spelade amerikanen i ”NCAA III”, alltså någon lite mindre känd variant av amerikanskt college. Om någon läsare har referenser till denna liga får ni gärna kommentera!

Där beskrevs Albano som bland annat som ”sweet-skating and puck-moving”, men alltså i en suspekt liga.

Sedan har det blivit både spel i AHL (25 matcher med 0+3 för 0,12 PPG) och 5+22 för 27 poäng på 52 ECHL-matcher.

Inte imponerande siffror, men Albano kanske är nye scouten Max Strömberg Melins första riktiga verk och handplockning.

***

Hursomhelst är det helt rätt att försöka göra VIK:s backsida mer rörlig och kreativ, där alltså Alexander Lindelöf varit alldeles för ensam finessback med känsliga handleder.

Problemen är dock stora då VIK även läckt rejält bakåt, så vi får hoppas att Albano även är vaksam i egen zon…

***

Lite oroväckande kanske att Patrik Berglund inte var med på dagens träning efter att kompisen Patrik Zetterberg fått gå.

Men enligt uppgifter var Berglund helt enkelt sjuk igen, och comebackbeslutet ska inte påverkas nämnvärt av att Zetterberg inte finns med längre i VIK.

***

Spännande nystart väntar, med Albano, en allt mer färgande Robert Nordmark, förhoppningsvis Patrik Berglund, snart ny sportchef (tränare?) och säkerligen fler nyförvärv.

***

Kanske kan också denna unga joker, som även imponerat i de få minuter bloggen sett backen, få en större roll i ”Nya VIK”:

Positivt att unge VIK-backen Zétény Hadobás tokdominerade som kapten för Ungern i B-JVM nyligen. 19-åringen vann hela turneringens poängliga före alla forwards stort med 1+10 för 11 poäng på bara 5 matcher.

Visst, utomordentligt svårbedömt motstånd, men ändå näst högsta nivån på internationell juniorhockey om jag fattar rätt. Och man kan ju trots allt ändå inte mer än dominera…

6 svar

 1. Hockeyfan skriver:

  Känns ju rätt amatör mässigt om det här är Max Strömbergs värvning. Killen är en glorifierad amatör scout. Men säger väl allt om var VIK som klubb är. Förtjänar bättre gör ni!

  • Pelle skriver:

   Det var ett egendomligt uttalande. Känner du Max väl?
   En spelare som platsar i AHL kommer förmodligen klara sig bra i VIK.

   • Mr H skriver:

    Klockrent, Pelle!

   • Hockeyfan skriver:

    Känner inte han men är bara att kolla vad han har gjort tidigare för att man ska förstå att han inte ska sitta och göra en sportchefs jobb på elit nivå. Sen är det ingen garanti på att en spelare som platsar i AHL kommer göra det bra i HA, det funkar inte riktigt så. Såklart ökar sannolikheten men scouting är så mycket mer än att bara kolla CV. Men men Albano kan mycket väl bli en succe men är rätt häpnadsväckande hur tunn VIK som organisation är. Att ni inte verkar kunna se det är rätt komiskt. Tycker att ni supporters förtjänar bättre!

 2. C skriver:

  – Han har en jäkligt bra skridskoåkning och är skicklig på att hålla huvudet uppe och på så sätt kunna spela sig ur situationer. Dels har jag sett samtliga matcher senaste två och ett halvt säsongerna, och sedan har det kompletterats av att även tränarstaben sett och bedömt honom parallellt med att vi pratat med spelar som spelat med honom, säger VIK:s analytiker Max Strömberg Melin.

  Just den här texten måste du formligen älska Micke 😉😊

  • Skräcklund skriver:

   Lite lustig kommentar där från Max. Jag har också sett alla hans matcher från förrförra säsongen- och jag har inte sett någon av hans matcher! 😉