Vi minns VIK-oraklet Bo Wallin med värme (& Bosse ler nog i himlen åt ryktena att hans älskade VIK ska ha signat Krupic (ex Växjö, Kristianstad, Södertälje) före självaste Brynäs)

Matchanonsering från 80-talet. Vi minns alla Bosse Wallins insiktsfulla analyser i matchprogrammen.

 

Bo Wallin har lämnat oss, vid en ålder av 78 år. Bosse var känd som statistikoraklet som kunde allt om alla i Västerås IK:s långa historia.

Vi minns alla bland annat Bosses insiktsfulla analyser i matchprogrammen under elitserietiden, en perfekt start på varje kväll på Rocklunda.

Oj vad sorgligt och tomt det känns. Bosse var väldigt hjälpsam mot mig, men samtidigt tuff och höll inte inne med sina åsikter. Vilket jobb Bosse gjorde under många år. Vila i frid fina Bosse!

Alla tankar till familjen och andra nära och kära.

***

Nedan är en av många mailtrådar med Bosse. Detta då jag alltid fick ovärderlig hjälp och nya kunskaper om VIK-historien.

Lite kul tugg två VIK-nördar emellan där jag lärde mig massor (ursäkta röriga trådar, men jag tror ni hänger med hyggligt och alla ser hur snäll, men principfast och ärlig, Bosse var):

***

Amil Krupic blev svensk mästare med Växjö i våras. Nu blir det spel i VIK för den 27-årige backen enligt Johan Svensson på Expressen.

Ett antal lag ska ha varit intresserade av Krupics signatur till nästa säsong. Bland annat Brynäs ska ha visat ett stort intresse (och Bosse kanske ler lite i sin gulsvarta himmel att VIK numera ibland kan snuva riktiga storlag på bra spelare).

***

Det som står ut mest med Krupic på pappret är kanske att Halmstadsprodukten öst in poäng i Kristianstad under sina två senaste HA-säsonger där med över 0,75 PPG, motsvarar cirka 40 poäng på 52 matcher.) Men tyngre poängmässigt i AIK däremellan.

Dock gav allt starkt spel i HA ett SHL-kontrakt med självaste Växjö. Under 21-22 blev det också en hel del istid i ett skadedrabbat Lakers (runt 15-19 minuter/match).

Och tydligen gjorde backen det bra och fick ett nytt kontrakt av den redan legendariske sportchefen Henrik Evertsson, som även sagt nedanstående om Krupic på Lakers hemsida:

– Amil är en back som med hjälp av sitt fina spelsinne och passningsegenskaper kommer passa väl in i vårt sätt att spela, sa Evertsson inför första vändan i Lakers 21/22.

Sedan sa sportchefen så här inför säsongen 22-23:

– Amil kom in och gjorde det bra på slutet av säsongen 21/22. I och med alla skador fick vi möjlighet att testa honom ordentligt med stundtals mycket hög istid. Vi känner att vi vill följa Amils utveckling ytterligare och signar därför honom på ett 1-årsavtal, sa Växjös sportchef då.

6 svar

 1. örnen skriver:

  Kalle Loponen verkar vara klar för vik men vem fan är det !!!

 2. Kenta skriver:

  Nu är det på G som jag tidigare hintat om att göra om SHL! Det kommer att hända och är helt nödvändigt för hockeyns överlevnad! Bollen är nu i rullning! Det finns utrymme för för 20 lag och att göra om SHL från grunden! Det finns kvalitet och ekonomiska muskler å inte minst publik för minst 6 lag i nuvarande Allsvenskan ! De som bromsar idag är de som sitter i SHL och är livrädda om sina pengar och att penningpåsen ska krympa! Tror mig veta att dom kommer att bita sig svansen !!!!

 3. Pelle skriver:

  Det där matchprogrammet med Pär Mårts på framsidan har jag någonstans i mina gömmor tillsammans med många andra. Om dom inte slängts i någon storstädning någon gång. Men jag tror inte det. Inte lätt att hålla reda på sina saker när åren går och man ska flytta ibland.
  Men det jag vet är att nyare program har jag nästan aldrig sparat. Dom var dessutom tråkigare med nästan bara reklam.

 4. Observant skriver:

  Lär bli många pp aspiranter på backsidan. Frågan är vem skall hjälpa målisen?

  • Kalle skriver:

   Jansson och lindelöf kommer inte få spela pp. Och lindelöf lånas eller trejdas förhoppningsvis bort.