Inför Karlskoga som gjort en bra start efter bland annat dubbla Ettanfynd i Vimmerby och ett i Piteå

Fortsatt Wikmanjubel mot BIK? Här jubel 2016 efter en Zetterbergprojektil. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Karlskoga väntar i Nobelhallen på onsdagskvällen. BIK har inlett serien bra med tre segrar på fyra matcher. Under måndagskvällen besegrades Tingsryd hemma efter förlängning. Tidigare vann BIK imponerande nog i Karlskrona och hemma mot Leksand:

  • AIK  –  Karlskoga 5 – 2
  • Karlskoga  –  Leksand 4 – 3, övertid
  • Karlskrona  –  Karlskoga 0 – 1
  • Karlskoga – Tingsryd 2-1, övertid

Det ska bli intressant hur VIK kommer svara på 10-3-segern hemma mot Pantern. Då lossnade som bekant allt, bland annat power play och sköt upp till 28,6 %. BIK har faktiskt haft det svårt i PP och ligger näst sist med ett mål på 13 försök (7,7 %).

Båda lagen är dock bra i box play, VIK är trea med 91,7 % och BIK tvåa med 93,3 %.

***

I VIK blir det spännande att se vem som får ”klappen på axeln” av målvakterna. Ersson släppte ändå något kanske lite märkligt mål i den ännu mer märkvärdiga och möjligen lite svårvärderade Panternmatchen.

Osäkert kring ledande backen Jonas Liwing som väntar tillökning i familjen. Om Liwing missar blir det intressant att se hur istiden fördelas då Liwing fått runt hela 23 minuter i de två matcher som varit jämna ända in på slutet (Oskarshamn och Tingsryd).

Men av naturliga skäl blev det ”bara” drygt 18 minuter i Karlskrona (0-5) och hemma mot Pantern…

***

VLT.se berättar att Carl Ehrnberg, 19, ansluter till laget. Den förra juniorlandslagsbacken kommer in först och främst till J20. Men kanske var det inte överraskande då VIK matchat en del backar ganska hårt redan som bloggen varit inne på…

– Absolut inte omöjligt att han tar plats i A-laget, ibland går saker väldigt fort, säger bland annat Patrik Zetterberg till VLT.se.

***

Hört lite av nedanstående från Karlskogahåll:

”BIK glänser inte direkt i matcherna, men lyckas hitta sätt att vinna just nu. Bäst har målvakten Henrik Lundberg och Gustaf Thorell varit. Hela kedjan med Thorell -Franzén – Höggren har varit het.”

”Formationen Kokkonen – Bäck – Forsberg har skapat väldigt mycket, men inte kunnat få in trissan.”

Ex-VIKaren Henrik Lundberg har börjat bra i BIK, 93,7 %. Säger mer om dåvarande VIK-backar än Lundberg att laget ramlade ur då… FOTO: RUNE ÅHLÉN

”När det gäller någon som behöver steppa upp så är Victor Ekarv den första jag kommer att tänka på, bör dock ha tålamod där på grund av skadad under försäsongen.”

”Annars ingen som direkt faller ur ramen. Största problemet i BIK:s spel just nu är dock ett extremt ineffektivt PP.”

BIK har plockat Jonatan Harju från starka Piteå. FOTO: RUNE ÅHLÉN

”De invärvade ”Ettanstjärnorna” Jesper Kokkonen och Dennis Fröland, bägge från Vimmerby, och Jonatan Harju, som gjorde många mål för Piteå i kvalet, har samtliga har kommit in bra.

”Kokkonen och Fröland hade riktigt bra försäsonger båda två och har fortsatt bra i serien, även om poängen inte trillat in riktigt än. Kokkonen är tekniskt skicklig och stark på pucken. Kan även gå in fysiskt och separera spelare från puck i anfallszon. Fröland är en spelskicklig back med ett väldigt bra hockeyöga och passningsspel.”

”Harju hade det lite tufft i början, men har kommit igång bra sedan sista träningsmatchen och framåt. Harju är en stor stark spelare i forecheck med ett riktigt vasst skott.”

***

Så viktigt att de allsvenska sportcheferna har örnkoll i Ettan. Redan nu grundläggs framgångarna för kommande säsonger genom i att scouta Ettan grundligt…