Unge powerforwarden Kevin Weiskog: ”Jag går rakt på mål och gillar att spela fysiskt”

Flera av spelarna i VIK:s talanggrupp har klivit fram på försäsongen. En av dessa är 20-årige Kevin Weiskog som gjorde två mål i matchen mot ryska St. Petersburg.

Berätta lite om din bakgrund Kevin?

– Jag har bott i Västerås i hela mitt liv så jag är en Västeråskille i grund och botten, säger Kevin som förra säsongen gjorde 25 poäng och hade 117 utvisningsminuter på 50 matcher i J20.

Vad är du för spelartyp?

– Jag ser mig själv som en powerforward som försöker att gå rakt på mål. Gillar att använda kroppen genom att spela fysiskt. Mina styrkor är väl det fysiska spelet och att hålla undan och täcka puck, säger den 189 centimeter långe och 90 kilo tunge forwarden.

– Självklart vill man ju förbättra allting, men det som jag tänker på i första hand är mitt skott. Inte för att det är så dåligt, men det är alltid bra att ha ett bra skott när chanserna dyker upp.

Hur var det att spela träningsmatcher i Finland där du gjorde två mål?

Det var riktigt kul att åka iväg till Finland och spela. En bra erfarenhet. Sen var det ju extra kul att vi vann båda matcherna också.

Vad jag förstår kan du inte spela med J20 i år, eftersom du är förstaårssenior. Har du någon form av kontrakt med VIK? Var är tänkt att du ska spela kommande säsong?

– Nej, jag har inte något kontrakt med VIK. Var jag ska spela har jag ingen aning om än. Jag försöker bara göra mitt yttersta varje dag sen får jag se hur långt de räcker.

Har du någon spelare som du gillar och kanske försöker efterlikna spelmässigt?

Scott Hartnell i Philadelphia gillar jag, säger Kevin avslutningsvis.

***

Just att Kevin har storlek och tuffhet är extra intressant. VIK har ju haft svårt att få fram sådana spelare de senaste åren. Därför vore extra roligt om Kevin kunde kliva fram som en riktig hemvävd powerforward med både tuffhet och spelskicklighet, kanske redan denna säsong.