Victor Backman tillfällig ersättare till Markus Ljungh?

På tisdagen blev det klart att VIK lånar 21-årige Victor Backman från Frölunda. Backman gjorde 26 poäng i Borås förra säsongen och ska enligt Niklas Johansson vara en smart och producerande spelare.

Det är något oklart hur avtalet ser ut då VIK i ett pressmeddelande först gick ut och sa att det var ett 1-årskontrakt. Men sedan stod det på VIK.se att det var ett tillsvidarelån.

Visst är det alltid sådär när man lånar spelare, men Backman verkar ha stor offensiv potential, vilket bland annat 71 poäng på 39 J20-matcher 2010-11 skvallrar om. Samma år gjorde William Karlsson 54 poäng i J20 SuperElit.

***

Kanske är detta ett tecken på att Markus Ljungh definitivt kommer lämna VIK, då det känns lite som Backman på pappret är en likvärdig spelare.

***

Det saknas en förstecenter och fjärdecenter i dagsläget. Marcus Eriksson kanske bör räknas som ytter då 26-åringen inte är någon supertekare plus att det är osäkert om finessliraren från Norrköping pallar med det defensiva som krävs som center på allsvensk nivå.

Tänkbara kedjor (dock mycket svårt att rangordna kedja 1-3):

1:a: Leisenring – Mr X1 – Zettergren

2:a: Eriksson – Kinisjärvi – Backman

3:e: Berg – Kimby – Bergquist

4:e Söderkvist – Mr X2 – Jonsson

***

Vad sägs om Julien Desrosiers som förstecenter och storväxte tekningsfenomenet Adam Hobson som fjärdecenter? Det skulle borga för ett mer balanserat VIK än förra säsongen, vilket förhoppnings delvis skulle kompensera tappet av spets.

Sedan kommer i bästa fall Fredrik Johansson in i oktober och breddar forwardssidan.

***

Fortfarande inte ett ljud om Dave Lundbohm. Svårt att sia i hur det kommer sluta då man förmodligen inte vill käka upp hans kontrakt bara för att bli av med honom, sådana pengar finns nog inte för en klubb som lever på marginalen.

NJ har ju ännu inte vågat värva någon ytterligare icke-EU-spelare. Kan det vara ett tecken på att man kanske (tvingas?) ge den mycket skottstarke, men i övrigt ack så endimensionelle, amerikanen en ny chans?

pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

2 Kommentarer

  1. Maazive Svara

    Enligt N.J är klubbarna överens och Backman är klar för hela den kommande säsongen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @MacoBalkovec: Great clip from Quest For The Cup: Gerard Gallant, “When you put pressure on people they don’t succeed. When they relax a…

SvaraRetweetFavorit
Carl Juborg - AvatarJuborgCarl Juborg

Återigen intressanta post 👍 https://t.co/jf9utyuJhb

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Blir Pontus Holmberg, som klokt nog stannade i VIK till skillnad från andra, nästa gulsvarta NHL-export via Växjö &… https://t.co/P8fdoSzdLY

SvaraRetweetFavorit
Erik Berglund - AvatarErikBerglund11Erik Berglund

@kimpa666 @MrMadhawk @VIKFanCentral Skadat? Visar ju bara att man kan komma väldigt långt med ett starkt försvar oc… https://t.co/1xIvlYaXgD

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Nyhetsbrev

Ge ditt stöd till oss:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto