Brandskattat VIK med femma borta kämpade faktiskt ner Almtuna på ren vilja kryddat med stora delikatesser av Mingoia, Hellberg & Halonen fick så välförtjänt äntligen en nolla

Helmersson var nog glad över inställningen i Uppsala. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

22 svar

 1. Almtuna inte som under Paananen perioden skriver:

  Almtuna med sämst form nu tydligen ända lag med 4 raka förluster. Uttalar mig inte om VIK innan Mora matchen på ons. Förhoppningsvis någon av dom skadade tillbaka då.

  • Patrick skriver:

   Ja vik hade väl nyss 3 raka torsk ,så trött på alla neggo människor som alltid ska hitta små dåligt i allt , bra match av vik !!

 2. Åke skriver:

  Maila N.J.ang.Topping.Betänk:300kr/mån.i minst 2år,gratis lgh i centrala Örebro,sponsrad bil/gratis flyg hem och störst möjl.till kontrakt med NHL.Samt han är 24 eft.nyår och utvecklingshungrig på möta bästa motstånd.Skulle ni tacka nej till sådan möjlighet?
  Just nu är Örebro i stort behov av ersättning till Leo Carlsson som en center.
  Kanske lite för mycket fokuserat på att inte släppa en spelare som är ”motorn”i kvalite,poäng och sammanhållning i laget?
  Men sägs sa ha kontrakt att kunna gå till en högre serie. Oavsett honom har VIK (bortsett Björklöven) en bra spelartrupp genom långsiktigt val av spelartyper, mentalitet och utvecklingsmöjligheter inom laget.
  Jag anser att VIK kan nästa säsong likna vad Västerås sk gjorde i år. Nämligen nå högsta serien.
  Men som sagt.Det blir intressant dagar före jul, ang.panik bland SHL-lag inför nystart efter 2023.
  HEJA VIK OAVSETT ALLA FORMER AV PRÖVNINGAR.LEVE VIK!

  • Pelle skriver:

   Har han en klausul har VIK försatt sig i ett skitläge, för då behövs det två nya centrar som brukar vara omöjliga att värva mitt under säsong. Annars finns det ingen anledning till att Örebros behov skulle gå före VIK:s. Hemligheten med VSK:s framgång var kontinuitet. Man fick behålla sitt lag. Det gäller förstås VIK också.

 3. Mr H skriver:

  Trolla vidare, Åke!
  VIK säljer säkert sin top 2 center till Örebro – för (gissningsvis) 100 miljoner. Är Du nöjd då, eller?
  Ruggigt korkat skrivet av Dig!!! Som vanligt.

 4. Kalle skriver:

  Mingoia “flopp”, halononen dålig, gersich dålig etc. Just dessa visar igår varför dom är värvade. Det är rimligt att ställa krav. Men i Västerås är allting helst bara svart, ibland grått men sällan vitt.

  Självklart är detta forum ett bra ställe för diskussion. Men det kommer inget positivt ur de extremt negativa och mindre kompetenta kommentarer som kommer ibland.

  Må detta spel hålla i sig.

 5. Åke skriver:

  Ännu en bra match av VIK!Enda laget,förutom Björklöven som imponerat mest.Brynäs är,trots meritmässigt överlägsen spelartrupp,under större press-krav-åldermässigt än VIK.Nåt som som blir deras fall att nå SHL.
  Maila gärna sportchef N.J. om vilka två spelare (back och forward) i ÖHK som blir VIK i utbyte mot Topping efter nyår.Något som kommer visa sig i närmaste matcher som Topping spelar framöver.
  Bättre ledningen kör med öppna kort än säger sig vara förvånade vid ev.övergång för Topping.
  Nästa säsong kommer VIK vara favoriter till SHL,samt röstas fram till ÅRETS IDROTTSSTAD.
  Därför bättre släppa Topping och satsa på SHL 24-25 med SVERIGES BÄSTA FÖRUTSÄTTNINGAR att bli ett lag i högsta eliten.
  Att inte göra som Dif som behållit enstaka,åldersmässiga spelare som”tröttnat-saknat motivation”att prestera.Vilket blivit-är deras fall.
  Se på hur MODO och BJÖRKLÖVEN långsiktigt agerat.Skillnad mot Brynäs och Dif.
  Skulle Topping gå till ÖHK är det ej katastrof.Bara långsiktig planering ekonomiskt som stärka truppen ifrån ev.spekulationer-frågor om vilka som fullföljer säsongen ut.
  Oavsett vad,”är det i prövningen som visar kärleken till VIK”!I med som motgång bör vi VI HÅLLA PÅ VIK I ALLA OLIKA VÄDEROMSLAG!

  • Pelle skriver:

   Du ger dig inte. Varför skulle VIK göra sig av med sin just nu bästa spelare. Det skulle vara ett enormt svek. Han är dessutom bara 23 år och har en ljus framtid. Och dessutom skulle det leda till centerbrist vilket VIK lidit av i många år. VIK behöver snarare en center till nu när Hutch blivit ytter.

 6. Icing skriver:

  Härlig kämpaseger igår….även om inte spelet värmde så gjorde offerviljan och poängen det…och det är det viktigaste…att poängen trillar in.
  Satt och kollade lite stats och helt otroligt att vi på 5:e plats och med + statestik kan ha en spelare med allsvenskans sämsta +-…#29 på -13.
  Och kanske tur att Nybro vann dragkampen om norrmannen Eskild Wold -9 och 2 assist på 10 matcher.
  Om nu VIK var intresserade som Madhawk påstod.
  Forza 💛🖤

 7. C skriver:

  Kan man fortsätta att sätta försvarsspelet i första hand på bortaplan som man gjorde igår så kommer det här bära långt. Almtuna hamnade allt som oftast på utsidan. Många av de individuella misstagen bakåt är borta nu.

  Mingoias assist var högsta SHL klass och bäddar för segern. Välinvesterade swishar från oss fans även om endel varit kritiska till honom.

  Extra kul med Gersich som ser ut som en ny spelare sen han fick sin nya omgivning. Tror vi kan ”slå fast” första och andralinan för en period fram över så får svenskarna konkurrera om platser i de andra 2.

  • Peter skriver:

   Jag håller helt med dig. Det verkar som att både Mingoia och Gersich har vaknat upp ur sin dvala och börjar glänsa på isen lite mer, hoppas bara att de håller sig vakna och alerta. Sedan så måste vi verkligen få in en renodlad center till det räcker inte med att bara ha tre centrar. Säga vad man vill om Kangas men center ska han nog inte spela framöver, inte i 35 matcher till och ett slutspel på det.

   Och undrar hur många här inne som för några matcher sedan ropade i kör “sparka Halonen”.

   • Musse skriver:

    Ja Halonen är hur bra som helst. Sjukt att man kan döma ut spelar efter några omgångar…..
    Övriga en stabil bortamatch. Men visst är AIS i en liknande svacka som oss efter en pigg start på säsongen. Nu får vi se mot Mora och Löven om vi är på väg ur svackan på riktigt. Men visst ser det mycket bättre ut arbetsmässigt.👍

    • Mr H skriver:

     Är du ärlig nu Musse, eller minns Du bara det Du vill?
     Just nu funkar målvaktsspelet bättre, men jag minns vad jag såg i början.
     Visst – man ska hylla när någon lyckas. Det är rätt. Absolut.
     Vi är kanske inte bättre än vad motståndet tillåter – just nu i allafall. Almtunas offensiv var inte så mycket den här gången.
     Bra med Topping och Gersich.
     Hofbauer minns jag direkt när jag såg honom första gången – han hängde några i ryggen tufft, men schysst och noga. Han såg ut som ett ånglok. Mycket viktig rollspelare som påminner om någon annan jag sett tidigare. Kul att han får mer uppmärksamhet. Han ska alltid vara med!
     Mingo!
     Bra som tusan att vissa juniorer kommer tillbaka och orkar/kan tillföra det som vi behöver. Att juniorerna går bra nu är det ju flera som har uppmärksammat här.
     Det verkar som att vi behöver någon annan lösning på centerproblemet – men hur ska medel kunna frigöras? Vi är tunna där nu, som vid skador.
     Någon 4.e center i SHL, eller annat lån kanske.
     Är VIK på gång, eller?

     • Musse skriver:

      Ja du Mr H. Minns du att du såg en målvakt som gjorde supertavlor eller minns du ett försvarspel som inte höll toppklass? Jag minns det sista. Ett kasst försvarspel kan sänka självförtroendet för vilken målvakt som helst. Förstår alla som spelat eller sysslat med idrott. Nya spelare måste få lite tid. Nytt lag, kanske nytt land, ny liga och ny stad är många utmaningar att komma in i så lite tålamod är väl kanske inte så dumt.

      • Mr H skriver:

       Musse – jag minns lite av varje, eller båda delar. Det är väl lika för alla. Jag var lite skeptisk.
       Men, Du resonerar sunt. Det gillar jag. Bra.

   • C skriver:

    Helt rätt. Kangas ska spela ytter i en 4-lina och stänga ner motståndarnas topplinor med Skedung i mitten.

    Skrev den här uppställningen här om dagen men skriver den igen för det fattas bara en enda centervärvning för att det ska bli verklighet.

    Hutch. – Komarek – Mingo
    Gersich – Topping – Dimytriw
    Hellberg – Ny center – Bergman
    Kangas – Skedung – Jacobsson

    Extra Hofbauer (ska spela endel vid rätt tillfällen under matchen och flåsa de andra yttrandena i nacken)

    Engstrand borttrejdad.

    Jag tror att det laget skulle kunna utmana riktigt bra.

    • Peter skriver:

     Jag köper den uppställningen alla dagar i veckan 🙂 Och en tvåvägscenter på det så har vi tre linor som kan producera.

    • Mr H skriver:

     C: Kreativt och kunnigt analyserat.
     Jacobsson 5 poäng på 8 matcher. Minns inte hur kedjorna var då. Lite högre upp i offensiven, eller alternera där?

     • C skriver:

      Jacobsson spelade i 4de när han gjorde åtminstone 3 av sina 4 mål. Dessutom kom alla 3 i någon form av kontring och eftersom 4 linan ofta startar i egen zon mot motståndarnas toppligor som i allmänhet är svaga bakåt så skulle det här passa honom perfekt tror jag. Ser heller inte att han slår ut någon ytter längre fram hierarkin om vi ska få ihop fungerande kedjor med olika roller.

 8. Eusebio skriver:

  Lorek 10/10