Den gulsvarta gropen allt djupare efter nytt fiasko på alla sätt i Västervik – Komarek & Lindelöf i munhuggning med personer ur den kämpande VIK-klacken

39 svar

 1. Örjan skriver:

  Är nog dax att tillsätta en haverikommition
  Och se hur Västerås IK hockey kört på grund säsong efter säsong
  Vad ligger felet någonstans ??
  Nu har nan bytt tränare och spotchef till den här säsongen och ändå går VIK på grund igen
  Så dax att titta utanför laget vad felet ligger
  Känslan är ju att felet ligger på styrelsenivå
  Ett exempel på det i en annan förening är Leksand
  Där kom Tjomen in och dikterade upp vilkoren för det sportsliga hur det skulle skötas
  Han var inte poppulär i den ” innre klanen” av gamla stofiler i Leksand
  Men han stog på sig och vi ser ju resultatet nu hur det gått för dom
  Lyssna på en podd där tränare Karlberg var med och han belyste precis det Tjomen sagt
  Att före hans intåg i Leksand fanns det för många som la sig i det sportsliga
  Och det känns lite så med VIK med
  Är nog väldigt stor risk att många sponsorer tröttnat/ tröttnar att pumpa in massa pengar år efter år och det bara blir samma resultat år efter år
  Och dom hör styrelsens visioner att ( sist var det SHL 2024)
  Nu är det väl väl visionen UNDVIK NEGATIVT KVAL 2024 istället
  Och riv kontraktet med Jimmy Jansson Lorek skänk han till Hallstahammar i div2 där han kan bilda backpar med sin lillebror
  Han har förbrukat sitt VIK hjärta tycker jag
  Och som flera skriver VAD är utalande från styrelsen någonstans ??
  Går inte att gömma sig
  Kliv fram och säg något om varför det blivit ett haveri igen

 2. PatrikH skriver:

  Synd att Komarek ger bort pucken i övertid, dessa slarv är det som fäller VIK hela tiden och det är hela lagets spelare med några få undantag som gör dessa individuella slarv, för det är inte ens misstag, det är slarv och nonchalans, något vi inte har råd med och det måste ha med attityden att göra. Det är denna nonchalanta attityd som är orsaken till VIKs kräftgång denna säsong. Hur kan det ens vara möjligt att laget inte har större ödmjukhet?

  • Pelle skriver:

   Det var väl 66 som passade bakom ryggen. Dessa pass ser man ju varje match i VIK. Fullkomligt onödigt och nonchalant.

  • Qwerty skriver:

   Hockey är en av världens svåraste sporter att utöva, delvis beroende på att det går så fort. Har ett lag ont om spelare, som VIK, kommer belastningen förr eller senare ta ut sin rätt. Spelarna kommer inte att orka hålla koncentrationen hela matcher. Komarek gör ett grymt bra jobb med tanke på att han matchas för hårt.

   • PatrikH skriver:

    Ja, jag håller med om detta och förklaringen är väl delvis att man kört för hårt på spelarna, vill inte heller hänga ut K. men han passar relativt ofta blint, vilket inte jag anser är förenligt med en seriös attityd, utan snarare är nonchalans. Men kanske det finns en annan förklaring?

 3. Besviken skriver:

  Jag har tårarna i halsen nu efter förlusten mot Nybro. Snälla bloggen skriv något positivt. Alltid när det känts som tyngst har du gett hopp.
  Just nu vill jag främst att Nj avgår själv, likaså scouten Max . Nj har satt ihop ett bedrövligt lag som inte kan ledas fram heller. Hoppas nr 10 säger upp sig direkt
  Hela styrelsen kan ta och säga upp sig!
  Respekt och styrka till alla fans inresa tider

 4. Fimpen skriver:

  Kan man anmäla en idrottsförening för trolöshet mot huvudman eller odrägligt beteende?

  Eller får man lagligt övertyga människor att betala/sponsra 15 lodisar att stå på en isfläck, kalla det hockey, och inte leverera en motprestation trots att man fått sponsorpengar för att man lovat just detta? Ungefär som om jag beställer ett konstverk men får skräp, visst det är upp till betraktaren att bedöma vad som är konst (hockey) men någon måtta om hur dålig man får vara, måste det ju finnas?

 5. Pyrets mom skriver:

  Jag tycker det är bra att spelarna visar känslor, känns som Komarek är den enda med lite råg i ryggen och som får driva detta sjunkande skepp ensam. Borde vara mera desperation bland de övriga, men bara mellanmjölk. Många av de har lirarna har nog aldrig varit i den här sitsen och kanske bara väntar ut och letar nya klubbar.
  💯 på att komarek kommer att se sig om efter en ny klubb tyvärr.
  Vik skulle ha försökt knutit åt sig Tommy Samuelsson.
  Nu gäller det att spela för klubb märket det som är kvar. Men inte många i laget som bryr sig ärligt talat?
  Luktar negativt kval och ett minusresultat i ekonomin .
  Jag ser inget som kan vända detta om inte tränarna byts ut och det kommer ny energi

 6. Peter skriver:

  Jag blev lite nyfiken på några statistiska insikter kring VIK:s haveri. Under de senaste fem matcherna har VIK tillbringat nästan en hel period i powerplay utan att lyckas göra mål, medan BP:s effektivitet ligger så lågt som cirka 65%.

  Om vi också tar en titt på de tio senaste matcherna från föregående säsong, innan Paananen fick sparken, så samlade VIK ihop 11 poäng. Jämför vi detta med de tio senaste matcherna denna säsong, så har VIK endast lyckats samla ihop 6 poäng.

  • Mobitoli skriver:

   Peter… när ska folk fatta att föreningen blöder av inkompetens ..? Vi behöver inte nya spelare, vi behöver en ledning som vet vad som ska göras! Det funkar inte att klia varandra på ryggen och ha en styrelse som inte har en aning om vad hockey går ut på. Spelar ingen roll hur stor budget vi har om vi inte vet hur vi ska utnyttja den… att inte människor i Västerås ska förstå det är jag medveten om, men att inte människor som kan spelet och hur det fungerar för att nå framgång ….. tar tag i den här föreningen och styr upp det, det är för mig en gåta. Börja med styrelse, därefter sportchef och coach. Se på SSK!! De fattade till slut

 7. PatrikH skriver:

  Känns som det mesta redan har sagts, även om det är olika saker, men har svårt att se att laget kommer klara av detta med nuvarande spelupplägg och matchning. Risken är helt uppenbar att vi kan missa slutspel (play-in) och även negativt kval kan inte uteslutas. Det krävs mer radikala insatser nu för att rädda resten av säsongen. Hoppas att styrelsen kan se detta.

 8. Total krisen VIK skriver:

  VIK fansen är i uppror vad händer om dom även torskar mot Nybro idag??? Första gången jag hörde det här med horungar var när AIK fansen skrek det åt Djurgårdens fans( ”det var hundra år sedan”)

 9. Supporter skriver:

  Vissa supportrar verkar tror att man har rätt att skrika vad som helst till spelarna bara för att man hållit på samma lag hela livet.

  30 pers lär veta exakt vad som hände igår men det är locket på därifrån vilket nog talar väldigt mycket för att Komareks reaktion var rimlig.

  Lyft ut de supportrar som inte klarar av att sköta sig, gäller samma i alla supergrupper i hela Sverige. Kastar man pyrro eller skriker nedvärderande ord mot egna spelare ska de ledande supportrarna ta bort de som förstör. Är man tex ordförande i VIK support tycker jag att man har som ansvar att rensa ut de som förstör.

  Jättestarkt av de 30 som åkt ner på den här resan men riktigt pinsamt att de skämmer ut sig genom att hamna i bråk med egna spelare. Synd om alla som engagerar sig men som även sköter sig.

  Där har vi mycket att jobba på för att bli en SHL klubb även från supportersidan.

 10. GW skriver:

  Förstår att Komarek är upprörd när dom skriker horunge till honom under match😡

 11. Johan skriver:

  Styrelsen är tyst….. Att driva en förening är inte som att driva ett företag…. Kompetensen finns inte…Vakna Västerås!!

  • Christoffer Franzen skriver:

   Tack! Äntligen någon mer som förstår. Är just därför det inte kommer att hjälpa att sparka folk. Det löser inte problemet. De berörde just detta i bloggen igår.

 12. Mattias skriver:

  Många har hög kritik mot NJ och KH som jag förvisso kan förstå, men när jag försöker klura ut vad som gör att det går så katastrofalt dåligt de här två säsongerna så återkommer jag till samma fundering varje gång: Den gemensamma nämnaren i fjol och i år på backsidan är #3, #10, #33 och #66 utan inbördes ordning eller tanke. Det kanske bara är så att det helt enkelt är för mycket kultur kvar från förra sportchefen och tränarstab i defensiven…

 13. Pelle skriver:

  Arbetsbefria tränare och resten i båset för denna sässong och ta in en ny röst sista matcherna.Endel spelare har lagt ner sässongen och säkert vill hålla sig hela och friska till nästa sässong där dom redan är klara för sitt nya lag .
  Det här är fan ett hån mot både sponsorer och fansen

 14. Mats i wien skriver:

  VIK BEHÖVER ETT NYTT SPELSYSTEM, EN NY RÖST I BÅSET, VIKS SPEL OCH FÖRSVAR ÄR SÖNDERLÄST,, HERREGUD , NU MÅSTE SYRELSEN (NJ) BÖRJA REAGERA OCH INTE KOMMA MED DÅLIGA BORT FÖRKLARNINGAR

 15. Peter T skriver:

  Vad är syftet med den tredje coachen man tog in i båset!? Sen han kom in har allt rasat känns det som

  • Robban skriver:

   Precis så har jag också tänkt. Någon som vet vilken match som var hans första?

 16. Chappe skriver:

  Det här är inte tränarnas fel, det är styrelsens. Ger upp nu fram tills att styrelsen är borta och man tar in folk som har koll. Börja redan i U16 och bygg kompetent. Det ni håller på med nu är skrattretande och ni kastar bort så mycket pengar så det är sjukt. Som guldsponsor kommer jag sätta 0:- nästa säsong tills det att man tar tag i föreningen. Styrelsen fortfarande som spöken, fegaste jag varit med om..

 17. Fimpen skriver:

  Jag kommer inte att gå en match till den här säsongen.

 18. Musse skriver:

  Tycker det är bra att spelarna blev förbannade och skrek tillbaka på fansen, det visar iaf att de bryr sig och kanske kan ge lite extra tändvätska till nästa match. Hade varit värre om de åkt med med hängande skallar ut till omklädningsrummet.

 19. Kurra gömma skriver:

  Leif Rohlin har fått nog tycker att spelarna i VIK borde skämmas att ha VIK tröjorna på sig. Var fan är NJ har han gått och gömt sig eller vad. Sämst i hela Allsvenskan,torskar mot all lag nu. NJ har huvudansvaret för denna skit!!

  • Johan skriver:

   Kurra gömma… Nej det är styrelsen som är ansvarig…punkt

 20. Mr H skriver:

  Försöker en till gång då: Nu är tiden slut. 1. Ge upp den här spelmodellen. It ain’t gonna work. 2. Sälj av ett par dyra kontrakt – frigör medel och skaffa in ett par def-backar och en ytterligare 2-vägs-center. Som har lyckats tidigare. Eller några från div 1 även om det är mer av en chansning. Det kan naturligtvis finnas någon kvar där också som håller måttet.
  Detta är prioritet 1 – stäng defensiven med nytt material. Bygg från försvars-zonen. Spela lägre. Försöka äga mittzonen. Minst 2 nya backar och en ny 2-vägscenter behövs. Börja spela stramare och backa hem mer. Ta några säkra poäng.
  Inte en chans att det går med detta lag, som det ser ut. Eller med detta sätt att spela. Vitsen med min ide är att vi inte ska förlora några mer pengar – det måste gå minst plus-minus-noll fortsättningsvis.
  Skedung, Jacobsson och Dmytriw kommer tillbaka snart – men kan dröja något. Bergman tveksamt, Hutch mot slutet av säsongen som det verkar. Vi måste dock ha någon till som kan bära en kedja. Det har vi inte just nu.
  Tveksamt matchande av Helmersson som inte prioriterar och komponerar rätt. Vad skapar det för signaler?
  Finns det någon till som snabbt kan ställa sig i båset och bidra med något mer som kan gjuta nytt blod i gruppen, utöver de som redan finns? I värsta fall måste vi byta tränare – men då blir det dyrare.
  Jag minns när Stor-Z kom ner någon gång – det hjälpte litegrann.

 21. Johan skriver:

  Lindelöf ska inte vara kvar i det här laget!! Punkt

 22. kenta skriver:

  Vad är det som inte säger att att vi inte kan tappa 10 raka !!!! Oskarshamn låg väl på17 matcher innan poängen ticka in!!! Som harmonin är nu så kan det gå väldigt illa!!! Tero rädda oss i fjol!! Vem blir helgonförklarad i vår???

 23. Chrille skriver:

  Vete faan vad som gör att vi bara förlorar. Varenda match som borde ge poäng får vi näst intill storstryk av. Till och med hjärtat och hoppet börjar det pp allvar tyna bort. Att vi spelar sååååå jävla kasst har naturligtvis en orsak. Tror nog i princip alla spelare kan betydligt bättre, men det sker inte. Vi behöver en riktigt jävla frispråkig, taktisk och tuff coach för att rädda upp detta. Och snabbt som faaaaan för annars är årets millionupplaga värsta floppen någonsin. Arg, besviken, förvånad, frustrerad in i själen.

 24. Bekymrad skriver:

  Puh, vilken sörja detta VIK är numera.

  Och vad är det här om tjafs mellan spelarna och fansen? Såg inget sådant på tv. När/i vilken situation skedde detta? Låter inte alls bra.

  Nog måste Helmerssons jobb vara i farozonen? Påminner ju en del om hur Djurgården såg ut innan pajasen Garpenlöv fick gå. För inte kan det väl bara bero på att spelartruppen är slutkörd av att ha gått kort om folk länge. Nog för att raset påbörjades i takt med att manfallet blev värre och värre, men det manskap som finns måste väl åtminstone kunna uppvisa en sportslig chans att vinna mot t.ex. seriens sämsta lag som idag?

 25. Zeb skriver:

  Så extremt hopplöst just i mitt tycke. Känns som att VIK är det lag som har det svårast att ta sig in i anfallszon med kontroll och vinna kamper och etablera längre anfall, samtidigt som man är sämst på att stänga mittzon och förhindra kontrollerade ingångar. Allt känns bara osynkat och varenda spelare trampar vatten. Svårt att vara positiv när vi match efter match får mediokra försvar att se ut som NHL-nivå.

 26. Olle skriver:

  Tycker fortfarande att Flood är den back som sätter passningarna bäst och kan driva upp pucken. Samt skapa lägen, så även i denna match.

  • Tobbe skriver:

   Det är märkligt, back nummer 19, som spelade bra i sista matchen, får bara en byte i 2:a perioden på ca 9 minuter?Helmersson är taktiskt strategisk, dålig tränare, skamlig, feg, idélöst spel Tiden är mogen att kasta in handduken som i boxning

   • Icing skriver:

    Okej 👍…fick han ”en byte på 9 minuter” var han nog seg i benen resten av perioden….
    Skååååååål!!!!!!

 27. Olle skriver:

  Jag tror aldrig jag sett en spelare, under pågående match, åka fram till tillresta supportrar och skälla som en hund. Visst var stämningen bland dom tillresta upprört och högljutt men oavsett. Det är nog det säkraste tecknet på ett lag och en klubb i djup kris!!