En trist tradition i VIK-land att det mest intressanta vid denna årstid åter är att kolla på nästa säsong – så vi gör det nu & Öholm tycker till

 

Återigen är tråkigt nog det mest intressanta i VIK att alltför tidigt börja tänka på nästa säsong. Som man säger i Toronto: ”There is always a next season”…

Detta efter den monstruösa megafloppen denna säsong då alla sportsligt inblandade bränt trovärdighet inför framtiden.

Men de goda nyheterna för dessa är ju att det fanns vissa ingångvärden av trovärdighet att ta av (tex NJ:s resa med Örebro, där dock kanske även andra var mer med i besluten?), och det går ju alltid att fylla på med trovärdighet i den bästa av världar så länge man får vara kvar.

NJ har om jag förstår dett rätt två år kvar på kontraktet, men behöver lyckas bättre i sina rekryteringar kommande säsong.

Plus att allt inte var nattsvart på individnivå gällande de spelare som togs in. Men det blev misslyckanden gällande val av tränare, målvakter och backar och gällande hur de samverkat och passat varandra. Det ansvaret faller tungt på NJ.

Sen till NJ:s försvar max otur med skador på forwardssidan då många nya spelare gjort det bra.

***

Vi får försöka analysera mer om styrelse och sportslig ledning senare.

Intressant värre att valberedningens Kenneth Öholm som är sponsor till VIK, ordförande i valberedningen och därtill gulsvart supporter sedan 1960-talet, gick ut i VLT att styrelsen behöver öka sportslig kompetens och kanske det behövs en klubbdirektör som en länk mellan sportslig ledning och styrelse.

Tror det är bra att det blir debatt och att alla stenar vänds. Frågan är hur andra styrelser är sammansatta i framgångsrika elitidrottslag? Kanske finns någon studie eller sammanställning? Styrelsen valde ju exempelvis NJ nu senast, så ibland får de ta helt avgörande sportsliga beslut.

Det är dock en fin balansgång gällande kritik då styrelsen består av människor som jobbar gratis, och sådana (som dessutom är kompetenta) är inte lätta att hitta idag.

Sedan är ju just valberedningen något vi talar för lite om, se exempelvis detta från RF, läs mer här.

Snacka om viktig roll Kenneth Öholm har för VIK! Läs gärna mer i RF-dokumentet ovan.

Vissa har dock undrat om Öholm gör detta efter en grundlig analys eller mer som privatperson, men oavsett en intressant diskussion. Vi får hoppas utspelet är välgrundat.

***

Något så här gällande spelartruppen:

MÅLVAKTER

Halonens, Blomquists och Lundströms alla kontrakt går ut, de lär försvinna. Här behövs ännu en nystart efter totalt sett mediokert målvaktsspel 23-24 som var långt ifrån SHL-doftande – som kommer behövas för att ta VIK nästa steg.

Och i J20 har målvakterna som vanligt haft svårt att ens ligga nära 90 i räddningsprocent, så där finns nog återigen ingen hjälp att få. J20 har också en trist tradition med målvakter runt bedrövliga 87-88 % – som att man är kvar på 1980-talet, vad nu det beror på.

Däremot kan kanske nye J20-målvakten Adam Möller vara en tänkbar billig backup kommande säsong, denna klev in och gjorde det bra i alla fall siffermässigt mot Örebro J20 med 36 räddningar på 39 skott (92,3 %), räckte dock ej till seger.

NJ försökte nog lite snål-fynd-chansa med Halonen, men frågan är om det är en bra position att göra så med med tanke på att målvakten nog trots allt är lagets viktigaste spelare?

BACKAR

Endast Jimmie Jansson och Erik Flood har kontrakt. De kan med rätt coachning, system och matchning bli bidragande spelare i kommande bygge. Flood redan bra i denna röra imponerande nog.

Men detta i betydligt mindre framträdande roller, framför allt för Jansson som nog i ett SHL-satsande lag bör vara en 6:e back med hårda tyglar att spela på sina styrkor och vara mycket mer vaksam utan pucken.

Sen kanske folksjälen har rätt (Christer Pettersson, misstänkte Palmemördaren sa ju att folksjälen sällan har fel) i att Jansson ej bör vara kapten så att #10 kan fokusera mer på sig själv efter den svaga avslutningen på denna säsong.

Jansson räddas nog lite av sitt kontrakt som löper ut så sent som våren 2027.

Utgående kontrakt: Bohm, Lindelöf, Pettersson och Östman. VIK behöver fylla på backsidan ovanifrån och då är det mycket svårt att se dessa passa in.

Backsidan har varit direkt svag denna säsong och här måste en större renovering göras. De med utgående kontrakt har alla i olika omfattning problem med spelet både med och utan puck, och framförallt med jämnhet som kännetecknar mediokra spelare.

Jag kan fortsatt inte riktigt greppa att en back som Pettersson haft så svårt med pucken i VIK, är det bara beroende på systemet?

Det som talar emot att det enbart är systemets fel är ju att Flood faktiskt visar att det går att slå bra passningar även i det usla VIK 23-24.

Rikkiläs kontrakt går också ut och 22-åringen har en intressant kombo av fart och spelskicklighet. Men samtidigt tycker jag man redan sett att även Rikkilä verkar vara en ojämn back som inte alltid spelar försvarsspel och har sina stunder av icke närvaro, så det är tidiga varningstecken för mig.

Gällande J20 bör ju Nikodemus Wernquist ha en plats i kommande lagbygge med sin orädda och spelskickliga stil. Jag såg någon J20-match där jag även gillade storväxte backen Elvin Håkansson, och i J20 finns även Tomas Zizka som spelat i juniorlandskamper för Tjeckiens U17.

Sedan har bloggens många så kunniga läsare säkert koll på fler intressanta backar i J20, kommentera gärna!

FORWARDS

Kontrakt: Engstrand, Komarek, Andersson, Jakobsson & Gabriel Kangas (och enligt EP J20-schweizaren Jan Dorthe).

Utgående kontrakt: Träff, Bergman, Dmytriw, Gersich, Lindsten, Oden, Skedung, Hellberg, Ikonen & Hofbauer.

J20-bubblare: Hugo Lejon, Gustaf Kangas, Wille Ekman Cederborg & Albin Lilja – alla är 2005:or, förutom 2006:an Lilja.

Om vi på något sätt ändå utgår ifrån att de med kontrakt blir kvar är det inte omöjligt att alla dessa kommer prestera mer med bättre backar bakom sig i ett bättre system totalt sett, dessutom med fler friska kedjekamrater.

Engstrand kan bli nyttig som ett åkstarkt tacklingsmonster i en fjärdekedja, men absolut inte högre upp så länge #29 har så svårt att skjuta. Lika att Gabriel Kangas ska vara en ren energispelare på bredden, och kriga om en plats på topp 12.

Gabriel K. är faktiskt fortfarande bara 20, men har väl nästan inte egentligen utvecklats någonting sedan sin fräcka debut i Karlskoga för några år sedan.

Alltid svårt hur långt tålamod man ska med unga spelare, problemet är att Kangas både brister offensivt och med vaksamheten defensivt, även om denne sliter.

Av de med utgående kontrakt vore det bra om det gick att behålla Dmytriw för en energiroll för viss kontinuitet. Tycker även Träff sett intressant ut, och om möjligt värd att satsa vidare på.

Hofbauer ska nog till Linköping och SHL, men tycker faktiskt #23 inte är oersättlig då denna har massor med energi och fart, men kanske inte den lättaste att spela med då spelsinnet är förbättringsbart och är på totalen inte våldsamt effektiv i min värld hittills. Men dock ung och utvecklingsbar och förre spelgeniet Tony Mårtensson vet såklart vad han gör.

Tidiga succélånet Hellberg ska också tillbaka till Leksand och SHL efter sitt lån. Detta trots att yttern vissnade rejält efter sin långa sjukdom i december, dock en offensiv begåvning som emellertid är defensivt svag.

Oden, Lindsten och Ikonen känns mest som ”journeymen” på vidare resa. Välmeriterade Gersich för dyr vad jag tror i förhållande till helhet, en sån stor investering måste kunna skjuta mycket bättre från distans och inte vara så ojämn och osynlig mellan varven.

Trotjänarna Bergman och Skedung vore nog bra att behålla för kontinuitet och sin nytta främst fysiskt och defensivt.

Beroende på en massa saker tror jag inte det är omöjligt om Topping och Hutchison återvänder; friska och lagom matchade vore de tillgångar.

***

Så det landar någonstans i detta bygge:

NY – NY – Komarek

NY – NY – NY

(Dmytriw) – NY – (Träff)

(Bergman) – (Skedung) – Jakobsson

Extra: Engstrand, Kangas, Dorthe, Andersson, Lejon, Ekman Cederborg & Gustaf Kangas.

BACKAR

NY – NY

Flood – NY

Jansson – NY

(Wernquist) – (Elvin Håkansson)

MÅLVAKTER

NY – (Adam Möller?)

***

Vad tror Du? Vad är smartast väg fram nu?

41 svar

 1. kenta skriver:

  Ja vi kan bara konstatera att vi har fruktansvärt svårt att föra en match!!Så har det varit hela säsongen!! Första perioden var bedrövlig trots lika läge!! Liket lever i alla fall!! Men någon spel ide har inte syns till än efter 48 omgångar!!!! Vi klarar bättre att spela borta och slå i underläge!!! DET är det enda som kan tala för vik mot ett spelande AIK på Fredag!!! Hoppet finns i alla fall!!!

 2. Johan skriver:

  VIK-AIS 0-1… Kapten 3 misstag i samma byte, det sista misstaget blev 0-1 i baken.
  Avd. Visa vägen…..

 3. Mats i Wien skriver:

  FYFAN va Dåliga ni är, kommer nästan inte ut ur egen zon mit Almtuna 🥳😎🤣🤣🤣🤣🤣

 4. Anonym skriver:

  Kangas brister både offensivt och defensivt enligt Mikael Noren efter 3 säsonger i VIK. Så jag är inte ensam om att kritisera Kangas. Låter inte så bra eller???? Men lycka till han är ju bara 20 år!

  • annan åsikt skriver:

   Våga ha en egen åsikt, väldigt enkelt att referera till en negativ åsikt i bloggen. vilka är de andra?

   fakta avseende +/-statistik: säsongen 22/23 + 5, fjärde bäste av forwards, 21/22 +5, sjunde bäste forward, dvs det finns andra som då borde ha defensiva brister
   För mig låter dessa +siffror väldigt bra, bidrar positivt till laget.

  • Jp skriver:

   Vi ska ha 2 nya målvakter .Två rutinerade . Ingen j20 målvakt Nya backar . 2 stora backar. Sedan gärna forwards som gör det bra i HA .

 5. Kurt skriver:

  Boris, håller med dig! Man måste se över målvaktssituationen och ansvarig för detta. Samtidigt se över ansvarig för intag på HG. Där måste det in vass kompetens.

 6. Läs och lär på Elitprocpect skriver:

  Kollade på elitprocpect Sebastian Benker har ett snitt på typ 28-29 poäng per säsong. Gabriel Kangas 11-12 poäng i snitt . Benkers rekord 18 mål Kangas 4 mål på en säsong inget snack vem som är bäst. Kangas bör inte platsa i VIK om SHL Satsningen ska fortsätta.

  • dansaffe skriver:

   Kangas kanske är kvar för att han kunde spela i många olika roller, han spelade mest i defensiva roller som BP så som Skedung och täckte skott på ett bra sätt. Benker var tänkt som offensiv spelare endast och hans roll var enbart att göra mål. Så att jämföra dessa två spelare med varandra blir nog inte rätt, borde mer jämföra offensiva spelare med offensiva spelare och 4:e lina spelare, defensiva spelare med varandra, för att få bästa kombinationen.

   • statistikmörd skriver:

    Dansaffe, vilket bra och insiktsfull kommentar, huvudet på spiken.

    Vill egentligen inte kommentera ”Läs och lär på Elitprospects”, men det gäller att göra hela analysen och jämföra rätt.

    Bencker har inledningsvis gjort ungefär samma resa som Kangas, Bencker gör som junior 76 HA-matcher och 6 poäng, Benckers rekord på 18 mål är från säsongen 22-23 i Vita Hästen dvs fyllda 30 år.
    Kangas har nu som 20-åring gjort 36 poäng varav 12 mål och 24 assist på 162 HA-matcher (exkl playoff). Det bör betyda att han har lagledningens förtroende, annars hade det varit betydligt fler J20-matcher.
    Lyssnade även på Sanny Lindströms analys från senaste TV-matchen där han berömde Kangas spel utan puck där han friställer sina medspelare, ger inga poäng men visar på spelsinne och utveckling. Döm själva.

    Vad vill ”Läs och lär på Elitprospects” och ”VI K=?????” ha? Målskyttar?, då borde väl VIK inte släppt Anton Svensson, Lunsjö, Bencker,Öhrn, Zetterberg, Fryklund, då hade det blivit hur mycket poäng som helt!!! Det finns ju i år andra defensivt inriktade spelare som ligger på 12-13 poäng, vad ska vi göra med dem?

 7. VI K=????? skriver:

  Kangas har inte utvecklats sedan han började i VIK enligt Mikael Noren det har jag sagt hela tiden. Varför fick han vara kvar i laget obegripligt. Sebastian Benker som fick sparken är defenitivt bättre. Leksands målvaktens nock igår av en Oskarshamn spelare värsta jag sett han lär få många matchers avstängning

 8. J skriver:

  Ser gärna att nr10 Janson kan avbryta sitt kontrakt som inte var realistiskt. Ersätta han med. Ser gärna att Bergman och Skedung ersätts. Finns en hel marknad av nya spelare. Med bättre energi som kan göra mål.
  Nästa säsong kan bli bra !

 9. Boris skriver:

  Skulle vilja se förändringar på tränarsidan men har en känsla av att Helmersson blir kvar, dels beroende på ekonomi men även att NJ har fortsatt förtroende för honom. Känns inte bra men hoppas jag har fel. Det pratas mycket om hur viktigt det är med ett bra målvaktsspel för att sätta grunden för att övriga lagdelar ska fungera. Här tycket jag NJ måste ta sig en funderare på om han har en målvaktstränare som har förmågan och kunnandet att utveckla och lyfta målvakterna. För mig är det helt klart att man måste byta ut P Sjöström mot någon som besitter mer kunskap om hur man tränar och utvecklar målvakter. Det är helt ofattbart hur en sån lovande målvakt som Blomquist kan gå ner sig och inte bara stanna i utvecklingen utan även gå bakåt, ett tydligt exempel på att klubben inte har en målvaktstränare som räcker till.
  Om inget annat händer på tränarsidan så hoppas jag att NJ åtminstone satsar på en ny målvaktstränare.

  • dansaffe skriver:

   Lars Johansson berömde ju P Sjöström i en intervju, att han hade mycket att tacka Sjöström för hans genombrott. Lars menade att när han kom från Mora till VIK och började jobba med Sjöström så blev han stabilare och etablerade sig som en stabil målvakt. Så jag tror inte det är fel på målvaktstränaren.

   • Boris skriver:

    Nu är det 10-12 år sedan L Johansson spelade i VIK. Målvaktsspelet har sedan dess förändrats mycket. Det gäller att även en målvaktstränare hänger med i utvecklingen.

    • Musse skriver:

     Då kan vi ju ta någon från lite mer nutid. Vad var Samuel Ersson innan han kom under Sjöströms utbildning? Nu spelar han i Philadelphia flyers. Han är väldigt tacksam mot VIK och sin tid här.
     Individen själv har ju störst inverkan på sin egen utveckling, en tränare har inget trollspö men försöker ge alla förutsättningar för att lyckas. Men nu ska det gnällas på allt och alla. Byt ut ismaskinen också när ni ändå håller på…..

  • Örjan skriver:

   Helt enig med dig
   In med en ny målvaktstränare
   Och ta även bort han som den som plockar ut spelare till HG
   PS har gjort sitt i VIK
   IN med nytänk
   Måste finnas någon som är betydligt bättre än han
   Och försök att ” tvätta bort” stämpeln VIK har hos klubbarna i länet att VIK Är värre än pest
   Någon som åker runt och tittar på ungdomslagen i närområdet och bara inte lyssnar på vad klubbtränarna tycker om spelarna för dom har iregel sina favoriter
   Och inte alltid dom är dom bästa spelarna

 10. Hesa Fredrik skriver:

  Bra skrivit Kalle P!
  Precis som du säger så har vi skapat mycket framåt! Frågan är väl hur många forwards förutom Komarek, Skedung och Kangas som vill vara kvar! Kanske blir vi tvungna leta i ettan efter spelare och det behöver inte vara fel! Se bara på Kalmar och Nybro! Men jag skulle vilja se minst fyra välväxta backar med
  förmåga att hålla rent i egen zon! Som det är idag blir vi uppkäkade konstant! Och förstås en målvakt som jobbar vertikalt och inte horisontellt!
  Tränarfrågan tror jag avgörs av budgeten, ingen är nöjd som det är men det kostar att byta!
  Ska bli spännande att se hur ledningen ser på framtiden, en sådan här säsong till och vi är i ettan igen!

 11. Tobbe skriver:

  Det största problemet är tränarna.De borde få sparken.Om Flood är så bra, varför spelar han inte i SHL redan?

 12. Icing skriver:

  Hofbauer gjorde ju 11 matcher i Almtuna på lån förra säsongen så Mårtensson vet vad han får och gör….klippt o skuren för en energi roll med offensiv uppsida… lite som Wikman.

 13. Kalle P skriver:

  Nu börjar en intressant period, som borde inledas med ett reflekterande över de gångna säsongerna. Ett utmärkande drag som flera har uttryckt under säsongen är bristen på spelsystem och enkelt för motståndarna att läsa av. Har blivit lite bättre de senast matcherna. Lite förenklat, back tar burskydd och låter motståndarna positionera sig. Lägger upp en pass till ytterforward som ska förlänga passen och jaga efter utan kontroll. Istället för att spela in sig i zon under kontroll, se och lär av motståndarna.
  Hur utvecklande är det för en spelare att dumpa puck. Micke skriver att spelare inte utvecklas, vilken form av utveckling vill du se?

  Ett förnyat spelsystem är prio ETT. Utifrån spelsystemet bestämmer sig VIK för vilka spelaregenskaper som är viktiga för truppen.

  Prio TVÅ är kontinuitet i spelartruppen, blir lite mörkrädd på förslaget om nästa års trupp, två nya målvakter, sex nya backar, sex-sju nya forwards (räknar inte med Träff som är ett lån, liksom Petterson och Hellberg), mer än halva laget precis som innevarande säsong. Forwards har ju trots allt gjort mål, femte bäste HA-lag i antal mål.
  Behåll merparten och kulturspelarna, byt ut främst backarna.
  Satsa långsiktigt och ta upp de namngivna J20-spelarna och ge dem erfarenhet inför kommande år, de visade bra inställning när de fick chansen. Ta lärdom av Djurgårdens sätt att lotsa in och fram sina yngre spelare.

  • Mikael Norén skriver:

   Utveckling: helt enkelt se främst yngre spelare bli bättre, inget märkvärdigt egentligen.

   Hur ser din uppställning av laget ut för 24-25?

   • Kalle P skriver:

    Javisst skall all utveckling leda till bättre spelare, det gäller ju alla spelare oavsett ålder.

    För att utvecklas krävs det dels en bra utvecklingsmiljö dels en tydlig utvecklingsfilosofi/metodik. En enkel analys av VIKs respektive Djurgårdens laguppställningar från ett antal HA-omgångar ger några intressanta infallsvinklingar.

    När Djurgårdens J20/J18 spelare får chansen att spela A-lagsmatcher placeras de ut i olika formationer och spelar med mer erfarna spelare, som både kan stötta och korrigera eventuella juniormisstag. Vilken miljö!!

    Hos VIK får de egna juniorerna oftast spela ihop i en fjärde kedja. Gör de något misstag händer det att de bänkas, spelare eller hela kedjan. Om en ”etablerad” spelare gör samma misstag händer oftast inget, vilka signaler sänder det?

    Effekt, Djurgården har i år levererat flera 04-or till flera SHL-lag och flera andra har i år fått A-lag-speltid. De egna VIK-juniorerna har gjort det bra, vilket har observerats i denna blogg, men …
    Även för de äldre spelarna, nyförvärven verkar både miljön och spelsystem ibland vara hämmande, se hur Kokkonen poängmässigt har blommat ut när han kom till BIK.

    En fundering till, årets SHL-lån är tre J20-spelare som får mycket spel-/utvecklingstid i förhållande till VIK-juniorerna – är det rätt intern signal? SHL-killarna är duktiga och kanske det finns inskrivet i avtalen att de måste spela mycket. Men det betyder att VIK utvecklar andra lags spelare mer än de egna. Långsiktigt tänk?
    Beträffande laget för 24/25. Revidera spelsystemet, satsa på en stabil backuppsättning som många är inne på samt behåll forwards med någon ny skarpskytt, teckna avtal med 05orna med planen att de kan vara en bärande del om två-tre år. Skapa en bättre utvecklingsfilosofi.

 14. kenta skriver:

  Tror du Micke glömde de Dynamiska tränarparet!!!! Vad vill du göra med dom om du fick bestämma??? Ett år till med dessa ger i alla fall mig inga kittlande vibbar!!! Tror mig veta att många känner som mig!!! Jo Jo visst har vi haft mycket skador att skylla på men ett stort ansvar ligger på deras axlar att inte fått ihop laget!!! Tycker Karl ska slå en signal till Robert Kimby i Almtuna om råd hur man får en grupp att dra åt samma håll!!!

  • Tobbe skriver:

   Det största problemet är tränarna.De borde få sparken.Om Flood är så bra, varför spelar han inte i SHL redan?

   • Mikael Norén skriver:

    Kenta, Jag tror VIK behöver tränare med mer pondus typ Tommy Samuelsson eller Lehterä. Tror det är lite underskattat.

    • Stenberg skriver:

     Håller helt med. För att spara på budgeten – hitta en pondustränare och låt Helmersson bli assisterande. Örjan Lundmark kan erbjudas en position i ngt av juniorlagen.
     Helmersson är en analytiker och det accentuerades i förra matchen i Umeå när han inte ens ville ta en diskussion med domaren – som erbjöd sig att förklara beslutet – om det bortdömda målet. Domare är människor och det är möjligt att påverka dom för att senare ta ett beslut som gynnar det egna laget.

 15. Olle skriver:

  Håller med ang målvakts tränare, behövs en ny röst.
  Ersberg låter spännande 👍
  Tycker även att typ Salo och Poppovic kanske kunde ha några roller i klubben.

  Målvakts sidan och backsidanbehöver byggas om som du säger Micke.
  Jag tycker man ska lägga krutet på två bra mv.
  Jag tycker att Tingsryds målvakt Rydén verkar spännande samt försöka locka någon Shl målis med utgående kontrakt?
  Tuffa backar behövs

 16. Stalle skriver:

  Ja först och främst en ny målvaktstränare! Erik Ersberg har väl börjat som målvakts tränare om jag minns rätt? Halonen är en bra skolad målvakt går dock ner för tidigt många gånger, men det slit han har gjort med ett uruselt försvars spel så har han många gånger räddat laget, om jag kan minnas så har han haft 3 eller 4 dåliga dagar på jobbet

 17. Anders Stenlund skriver:

  som du sa målvakten är viktigaste här tycker jag at vi ska go ower the top så att säga med två bra målvakter. för någonstans så börjar
  det med defensiven lite som Vik har varit bra förut på. Sen fyra rejält defensivt duktiga bakar med bra spelsinne och skridskoåkning här måste vi lägga mycket på. Sen att behålla Komarek gör han till kapten Skedung Dmytriw Bergman Flood sen om Jansson kan träna rejält på skottet som han var bra på
  tidigare, Sen nytt nytt nytt för det måste in tjurskallar som gör allt för laget och inte som du skrev ”journeymen” sån som här för att fila på sin egen stats gör sig bäst någon annan stans. Och till sist varför inte prata med lidström som backtränare ha med Salo med gillade när han bytte spelare hit och dit när dom inte presterade lite som NJ gjorde förut fast väldigt försent nu.

 18. PatrikH skriver:

  Vill gärna se Bergman kvar, ofta den spelare som varit bäst på plan med sin energi, fysik och snabbhet. Inte en poängspelare, men oerhört nyttig för laget.

  • Erik skriver:

   Han är ju skadad hela tiden. Glas-spelare. På alla hans totala 8 säsonger i VIK, så har han varit skadad och borta nästan 2 hela säsonger om man räknar ihop alla matcher. Känns som slöseri med pengar och en forwardsplats att förlänga med honom.

  • Mr H skriver:

   Erik: Nu får Du nog tänka lite till. Jag tar också Marcus Bergman i försvar. Bara 31 år. De senaste 5 föregående säsongerna har han spelat mellan 46-52 matcher i snitt plus slutspel. Mycket bra energi-spelare med bra skalle. Bra poängsnitt de 2 föregående säsongerna (2021-2023) dessutom. Han är VIK! Ge honom ett bra förslag!!

   • Erik skriver:

    Eller så får du tänka till lite? Tar hellre in en ny forward som inte går skadad hela tiden till och från.

   • Erik skriver:

    Missat 35 matcher denna säsong t.ex. Nej tack. Den platsen kan nån annan ta.
    Plus att han börjar bli till åren också.

    • Mr H skriver:

     Erik: Du läste inte vad jag skrev. Du har rätt om den senaste säsongen – det andra som jag skrev är väl också något. Vi kan väl vara lite ärliga om det. 31 år är inte så gammalt i hockey.

     • Erik skriver:

      Ja men inget bra tecken med så mycket skador vid 31 års ålder. Ingen av dom är nån huvidtackling och hjärnskakning och gå trappan väl? Är väl höfterna om jag inte minns fel?

      Är Bergman hel så är han riktigt bra. Gillar han som fan. Men alldeles för skadebenägen. Visst. Försäkringskassan betalar ju hans lön efter 2 veckor. Men den forwardsplatsen blir ju upptagen om han går skadad hela tiden.

      Men respekterar din åsikt 😊

      Ha en bäst kväll 👏

 19. Oskar skriver:

  Minns att NJ stod och sa inför säsongen och sa att Halonens siffror från Finland berodde på att han spelade i ett dåligt lag, det han glömde säga var att hans han dåvarande målvaktskollega hade över 91%… Är rätt övertygad om att Halonen sitter på en ganska saftig lön kontra många andra HA lag.

  • Pelle skriver:

   Varför tror många att han har en bra lön? Det är ju en chansvärvning att välja någon med dåliga stats. Enda skälet att värva en sån målvakt är ju att det är billigt och att man kan satsa mer på andra lagdelar.

 20. Olle skriver:

  Har sagt det förr…säger det igen…varför inte skola om #10 Jansson-Lorek till forward? Är det för sent annars tror jag det passar honom bättre. Flytta kaptensbindeln också.