”JJ” slutligen klar, inför Almtuna & scout om Djurgårdens René Bourque

Under tisdagen blev det helt klart att Jimmie Jansson blir kvar. Den mångsidige 23-åringens underskrift visar att det ibland lönar sig att vara kall som sportchef. Nu stärks tesen om att backsidan denna säsong kan visa sig vara bättre än den i Allsvenskan ifjol. Men det lär visa sig först efter jul.

***

På onsdagen väntar Almtuna borta för ett riktigt tufft test. AIS kör alltid bekymmerslöst på, oavsett laguppställning. Återstår att se hur VIK klarar hoppet från att möta mittenlag i Ettan till ett troligt mittenlag i Allsvenskan.

Almtuna har förlorat mot Djurgården (3-4) och Västervik (2-3 sudden) och upplänningarna vill nog gärna få en seger. Läs mer om Almtunas nya kanadensare Luke Pither (scoutrapport här) och David Vallorani (scoutrapport här).

***

De som kanske behöver visa lite mer de sista fem träningsmatcherna är Manne Mattisson (bra händer och passningar men möjligen frågetecken för farten) och Adam Lidström (svårbedömd efter skada, lite problem att täcka pucken än så länge). Konkurrensen har ju skärpts på forwardssidan efter Tobias Smids smärre succé…

***

Djurgården har värvat René Bourque. Talade med en NHL-scout om forwarden:

– Hårt arbetande, bra ”motor” och bra lagspelare. På något sätt har offensiven minskat, men det kan komma tillbaka eftersom han inte känns så gammal. Jag hörde att det var en try-out med Djurgården som var tanken tidigare…