Underkänd premiär mot Djurgården då PP, BP och disciplinen åter floppade – men några ljuspunkter i 5v5, Svenssons ”Gretzkyassist” & Lunsjös volley

Anton Svensson stod för en "Gretzkyassist" - men det blev förlust. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

18 Responses

 1. Örjan skriver:

  Misslyckas VIK rejält den här säsongen
  Så gör en Rögle då
  Rensa ut i organisationen runt laget
  Dom kan inte ta VIK till SHL tyvärr
  In med folk utifrån måste bli ett slut med släkt och vänner en gång för alla
  Är alldeles för mycket sånt i VIK
  Och så trött att höra Z år efter år säga
  Det är tunnt på marknaden efter det vi letar efter
  Och jag har en ” peng” över utifall det dyker upp något intressant under resans gång
  Man frågar sig hur ex BIK Karlskoga får ihop ett topplag år efter år och tror dom har en betydligt mindre budget än VIK

 2. johan skriver:

  Många kloka insikter och synpunkter om premiärmatchen mot DIF, några till.

  1. PP-effektivitet, Dif tre mål på fem vik-utvisningar (ok att det även var en femma). VIK ett mål på fem DIF-utvisningar. Måste bli bättre effektivitet.

  2. PP-formationerna, håller med om bristande puckhastighet och dålig puckmottagning, behövs mer direktskott. Har man blivit utvald till PP, kan man ej bytas ut. Här råder inte tränarnas ord att förtjäna platsen. (Är som Svenska Akademins ledamöter, vald på livstid).

  3. Positivt från matchen är fjärdekedjan!!! De vinner sin del med 1-0 i 5-5-spel. De skapar bootsen som någon skriver med sin forechecking med Aronson och Kangas uppoffrande spel som gör det möjligt för Lunsjö att göra sitt konstmål. Till ”bitter”, Kangas räcker nog till!!!

  4. Om nu Svensson blir belönad för sin assist, varför inte belöna de övriga i fjärdekedjan eftersom de genererar energi till laget med sitt arbete!!!

 3. Misse skriver:

  •Inte alls imponerad över DIF som lag igår. Spetskompetensen, om de inte har otur med skador, kommer dock ta dom högt upp i tabellen. Saknas bredd. Av vad jag såg igår så skulle Västerås mala ner dom i bäst av 7 matcher.

  •PP i 5vs3 var sorgligt. Pucken måste gå snabbare och lite mer jävla anamma och desperation. Fungerar faktiskt även med skitmål i den spelformen. Vinn kampen framför mål.

  •En målskytt av rang borde ligga högt på Zätas önskelista. Lunsjö måste ha en plats högre upp i hierarkin. Gärna på Kokkonens bekostnad. Kokkonen måste bevisa att han hör hemma i top6. Det gör han inte just nu. Hoppas dock han kommer igång under säsongen. Lunsjö borde iaf på förhand kunna skapa bättre kemi med Salminen och Speers. För Cheek måste tamejfan lira med Frycklund – Zäta jr. Bättre dynamik på dom kedjorna i förhand. Z’a – Frycklund – Cheek och Salminen – Speers Lunsjö.

  •Speers måste också upp ett snäpp offensivt för just nu känns ett byte med Skedung inte långt borta. Dessutom hade jag gärna sett Speers mellan Svensson och Bergman. Hade nog kunnat bli riktigt bra.

  •Jag är en hobbytyckare. Men DG har fått chansen i PP i över en säsong nu utan nåt vidare resultat. Kedjekonstellationerna känns osynkade. Är det nån mer än mig som börjar tvivla på Pannanens hockeyöga? Har alltid gillat den människan, men i en satsning mot SHL kanske han inte håller måttet? Tänk er tex en sån som Karlin i Västerås bås. Hade det gått bättre eller sämre då?

  • Bo skriver:

   Väldigt bra skrivet.

   Jag tror faktiskt inte att hockeyögat är fel hos Paananen utan att han och Z har ”lovat” vissa spelare speltid i vissa formationer innan säsongen. Känns inte alls som att alla tävlar på samma villkor om platserna och det blir nog deras fall om de inte ändrar på den inställningen omedelbart. Varför fortsätter man annars med tex DG i PP, har ju inte funkat på 9 matcher nu.

   Kolla Gunnarsson och Jansson förra säsongen. Låg båda på ca -10 redan i november men de fick fortsatt spela mest i laget. Vissa spelare klarar man helt enkelt inte av att bänka och det kan kosta jobbet i slutändan.

 4. PatrikH skriver:

  Ja, det är bara att hålla med om de flesta kommentarer. Jag var mäkta besviken på Gunnarssons insats igår. Har svårt att förstå vad det beror på? Han verkar inte bekväm och lugn i spelet och fattar felbeslut på felbeslut under stress.

 5. Karl skriver:

  Z och Paananen verkar ha la lovat vissa spelare speltid i olika formationer och spelmoment innan de skrev på och nu verkar det vara omöjligt att ändra.

  Daniel Gunnarsson har ingenting att göra i PP eller i boxplay, kanske inte i VIK alls. Förmodligen har han dock högst lön bland backarna men han verkar helt opetbar. Han ska Max spela 5-5 i ett HA lag som jagar uppflyttning. Skrämmande dålig igår.

  Kedja 2 levererar inte och Lunsjö knackar på dörren. Där har man nog lovat samtliga spelare (Kokkonen, Speers och Salminen) en topproll i 5-5. Cheek måste tillbaka till 1 kedjan omedelbart för nu har man 2 kedjor som inte funkar. Kokkonen borde få lira i 4 lina som han faktiskt gjort sista åren ett tag och visa varför han bör spela i andralinan istället för att får spela på någon sorts löfte.

  Men att flytta om Gunnarsson och Kokkonen efter prestation blir nog svårt. Alla spelare verkar inte konkurrera på samma förutsättningar.

 6. Robba o Tobbe skriver:

  Vik går aldrig upp med jimmie och Z sr.. För mycket inkompetens. Slutar 5-6a i serien och ut i kvarten.. Det gamla vanliga.

 7. Jan Malmberg skriver:

  VIK behöver spelare som Olle Liss((målgörare)
  Men det kan man ju bara drömma om.Kommer väl aldrig hända att VIK gör 3 raka mål på straffar som AIK gjorde på MODO. Möjligt om Lunsjö får lägga dom. Det var inget turmål han gjorde med en backhand volley (bollsinne). Sist satt straffen i högra krysset på Kruse för att han tätade femte hålet!

 8. På plats skriver:

  På Hovet på plats ikväll. Bra uppslutning bland oss gulsvarta fans (men hade önskat 100 till). Första perioden spel 3/4 mot 5 i 15 minuter typ. Funkar inte. 0-3 i baken. Vi kan skylla på att domaren föll för hemmatrycket, delvis sant men disciplinen måste bli bättre (Jansson, men jag gillar att han trycker på fast fel sida av rinken där DIF fansen står). Andra perioden helt i VIKs favör, ägde 5-5 spelet, snabbare rör och raka pass och med boost av 1-3 målet. Matchen ”avgjordes” i 3e då det stod 2-3, men uselt PP och DIF gör 4-2. Sen parkerade DIF bussen. Lite negativt skrivet av VIKs insats ikväll, så illa var det definitivt inte. Seriepremiär, värsta motståndet borta, dryga 8000 på läktarna. Vi slår DIF hemma.

  • Mathias skriver:

   Tycker det var bedrövligt jag, hade inte Lunsjö gjort ett turmål (vilket han inte gör om på 100 gånger av 100) så hade Djurgården vunnit med både 7 och 8 – 0

  • Matte skriver:

   ”På plats” jag håller med dig till 100%!
   Förutom dålig disciplin och några onödiga utvisningar i första perioden gjorde VIK en bra match. Ett par spelares insats kan ifrågasättas och kritiseras – men att måla allt i svart tycker jag är helt fel!
   Men tyvärr, många VIKare är extrema medgångssupporters, då blir allt svart eller vitt.
   Djurgården borta är sannolikt en av de svåraste matcherna i årets serie. Att förlora med 3-5 – med hög spänning och läge att kvittera i sista perioden… det är väl ungefär vad som är realistiskt att förvänta sig…

 9. Bitter skriver:

  ‪Lunsjö måste upp i hierarkin, bortkastat med den enda målskytt vi har i en fjärde kedja. JG måste bli bra mycket bättre om det här ska funka. Gunnarsson kan fylla på vattenflaskor. Sorry, men Kangas räcker inte till. Instämmer fullständigt med analysen av Lukas i PP, usel. För övrigt var det Bohm som var ute å köpte korv vid tekningen. Av nyförvärven var det mellanmjölk, känns absolut inte som nått lyft från förra säsongen. Hoppades att det odugliga spelet under träningsmatcherna var pga just träningsmatcher… ser dock ingen ljusning efter premiären.

 10. Christoffer Franzén skriver:

  Skönt att man inte är ensam om att Gunnarsson borde petas i nästa match. Bedrövligt ikväll rent ut sagt!! Man jag tvivlar på att snälla Paananen sätter ner foten.

  • Kaj skriver:

   Gunnarsson hade svårt i så många olika moment också, svag på offensiva blå, svag framför eget mål. Vågar inte avsluta och 2 helt onödiga utvisningar.

   Att ha honom i PP just nu är ett skämt faktiskt, PP2 har ju inte funkat på 9 matcher nu.

 11. Örjan skriver:

  Bedrövligt PP
  Tar skott i fel lägen
  Och tycker Linderlöf är bedrövlig i PP
  Kanse skulle bänka Gunnarsson några matcher och markera redan nu
  Sen ta av Jansson kaptensrollen
  Tror han vart bättre hockeyspelare då
  Är många som blivit kaptener och blivit sämre spelare då
  Och sätt ner Zetterberg i fjärdekedjan och in med Wiberg eller Lunsjö där
  För han får inte ut mycket i fem mot fem spelet tycker då jag
  Och Z måste vaska fram några klassbackar plus ett par riktiga målskyttar
  Annars harvar VIK kvar i allsvenskan många år till
  Visst första matchen men tror den här säsongen tror jag varje poäng är livsviktig
  Och blir ingen lätta match hemma nästa helg
  Östersund vann på straffar mot Södertälje

 12. Olle skriver:

  PP måste bli snabbare. Pucken måste gå mycket fortare och flera olika pp varianter behövs!

 13. Mathias skriver:

  Ser fram emot Gunnarsson på läktaren i nästa match, Jansson kan också få sitta där. Är det någon gång på säsongen man ska visa att dom bästa ska spela så är det i en match två mot ett Tingsryd.

  Finner inga ord på hur besviken jag blir på denna satsning redan nu om det är fortsatt förtroende.

  Handling väger mer än ord.
  Pannan får gärna träna annars ett Tingsryd eller Vita hästen nästa säsong.