Unge centern Joel Kant (ex Luleå, Piteå & Västervik) blir första nyförvärvet där det nog finns stora förhoppningar på en stark offensiv utvecklingsresa över tid

 

Under tisdagen presenterades säsongens första nyförvärv i form av centern Joel Kant (ex Luleå, Piteå & Västervik), nyligen 20 år fyllda och 185 cm samt 81 kg.

I Västervik blev det 5+3 för åtta poäng på totalt 16 matcher med cirka 13-14 minuter/match, -2 och fina 53 % vunna tekningar. Dessutom bland de bättre siffrorna i Corsi i svaga Västervik med 49,2 procent.

Bloggen har ju hört att VIK kollade serien mellan Västervik och Östersund. Och Kantvärvningen går också i linje med vad jag hört hur VIK ska bygga laget med fler yngre svenska spelare.

Då jag tittade på Kant i kvalet såg han rörlig och fin ut i förmågan att förflytta sig effektivt, men stod inte ut enormt mycket i övrigt kanske då det blev fem poänglösa matcher.

Flera fristående källor låter dock positiva till Kant som anses vara en lovande allround kanske främst offensiv spelare som är bra på det mesta, mer om det i kommande inlägg.

***

Skulle tro att Kant blir tredjecenter och lite av ersättare till Isak Skedung, men det låter som Kant har mer offensiv potential än Salasonen. Det är ett tvåårskontrakt och det verkar finnas stora förhoppningar att Kant över tid ska slå sig in som en topp-6-forward.

***

Tänkbar uppställning:

Komarek – X – (Kim Rosdahl?)
(Ytter nära definitivt genombrott) – X – X
Engstrand – Joel Kant – Jakobsson
(Malte Sjögren) – (Ny yngre med hyfsat meriterad defensivcenter) – X/Kangas

BACKAR

Flood – (Beprövad SHL-doftande hårding)
(Ung högerfattad back på uppgång) – (Henrik Malmström)
Jansson – (Ung lovande allroundback med storlek och tuffhet)
(Wernquist?) – NY

***

Kant har faktiskt gjort några matcher med Konstantin Komarek i Luleå, så troligen kan Luleåsonen få ett extra varmt välkomnande av österrikaren som talar klingande Luleåmål.

Totalt har det blivit 23 SHL-matcher med mycket begränsad istid då Kant aldrig riktigt fick chansen av Thomas ”Bulan” Berglund.

5 svar

 1. Grunk skriver:

  Hahahaha. Ni lyckas att överträffa er själva år efter år. Div1 klass på den killen. Spelade med Piteå, var inte bland dom 3 bästa där.

  • UliH skriver:

   Grunk, du kan ju ta och kamma Rahimis lugg istället för att hänga här

  • Pelle skriver:

   Så om man nyss fyllt 20 så är det stopp i utvecklingen enligt dig. Han har spelat i J20-landslaget så någonting borde det finnas utöver den typiske div 1-spelaren. Det finns naturligtvis duktiga div 1-spelare, men då handlar det om rutinerade spelare som kanske nått sin topp redan.

 2. F skriver:

  Har en god vän i Luleå som sade detta om Kant ”Duktig kille med framtiden framför sig, gör säkert 30+ poäng i HA”

  Känns lovande!