VIK frustrerade självaste Schilkey till ”slew foot” med JG gammal god i SM-guldform & Gulsvart var faktiskt lite bättre än Björklöven sista 47 minuterna då Svensson åter blev matchvinnare

Anton Svensson avgjorde FOTO: RUNE ÅHLÉN

31 Responses

 1. Misse skriver:

  Har tyvärr varit inne på det innan. Frycklund är i mina ögon ingen förstacenter som tar oss till SHL. Tyvärr för många utvisningar som stjälpt laget mer än en gång, Gårdagens utvisning är idiotisk, framför allt när man kände att VIK var på gång efter Lövens rasande inledning. Tack o lov rasar laget inte ihop längre vid en sån här motgång, inklusive efter Dower Nilssons olyckliga pucktapp i PP. Där var Västerås också rejält på gång men istället för 2-2 så blev det 1-3 i baken., men laget fortsatte att mala på. Tycker ( väldigt partisk men ändå ) att över 60 min var vi det bättre laget. Detta mot ett BJörklöven med ett lag som hade fått saker att resa sig i brallan hos de flesta allsvenska sportcheferna. Beundrar verkligen lagandan laget visar upp just nu. Kan bli guld värt i slutänden…

 2. Mr H skriver:

  Svensson – mega-revansch. Med matchvinnarmål!
  JG!!!!!!
  Tuff och moralisk vändning av VIK, då stormen bedarrade efter första. Möjligen är VIK betjänta av det tätare spelschemat än Löven som sluppit 8:e-del, men det är inte säkert. Segern ska inte underskattas då det här är en riktig moralseger.
  Kanske att det betydde något – det faktum att VSK tog guldet från megafavoriten Villa. Villa stod stilla för mycket, tålde inte den dåliga isen, regnet och jobbade inte tillräckligt.
  VSK Bandy vann helt välförtjänt, och borde avgjort innan förlängning.
  VIK fick kanske kraft ifrån vad VSK lyckades med. JG räddade oss först.
  De två första målen är de snyggaste! Schilkeys vrickning-framspel till deras 1-0, och Östmans macka fram till Svensson (1-1). Albanos 3-3 skott är naturligtvis också vackert. VIK’s defensiva kamplusta. Allting satt. Samt att Löven blev trötta!
  Fortier’s mål kunde ha punkterat det här, men VIK taggade till ordentligt istället.
  Slår blixten ner på samma ställe två gånger, eller? Svar: Nej. (Frycklund på Lövens hemmaplan) Nu har Frycklund inte många matcher kvar att betala tillbaka till klubben (VIK) han lyfter lön ifrån. Den här förseelsen ska analyseras noga (som redan är gjort delvis här). Frycklund gör ett mål ena dagen, får matchstraff – eller liknande som kostar nästa dag. Är det överdrivet, eller superkorkat? Var det oväntat? Har de nya tränarna koll på hur Frycklund gör vissa saker? Nej – det är ju inte säkert. Han kostar återigen i slutspel – det är svaret!!
  En hel matchserie, eller en nyckelmatch riskerar ju att förstöras av en spelare som är för odisciplinerad. Är inte Fryckis en av de absolut mest utvisade spelarna?
  Jag ser att klubban går mer mot halsen – rakt upp, än mer mot bröstet som vissa andra här tycker! Det där var illa och för yvigt och nonchalant. Domarna gjorde rätt!
  Jag vill se en Frycklund som vill ta revansch i slutspelet, en som kan något en bra center kan, eller ska kunna – och inte det här igen.
  Frycklund! Bestäm Dig!! Nu går tåget!
  Men jämfört med Schilkey – då kan man undra hur det är möjligt att han (Schilkey) inte ens får en 2:a – handlingen är ju där Schilkey och Robertsson är. Vad tittar domarna på just då?
  Wessner – det är inte första gången han är mystiskt blind, eller inkorrekt. Han borde stängas av.
  I övrigt: Strålande inlägg igen, Mikael. Analysen och Schilkey’s tilltag.
  Superkul nu hemma! Chans finns. Disciplin och tight markering!!!!
  Det kommer bli brutalt tryck på läktarna här på Rockis!!!!

 3. Per skriver:

  Grattis till segern, helt välförtjänt. Ni var klart bättre! ang de två situationerna så är den på frycklynd idiotisk, han slutar aldrig sätta er i skiten. Schilkeys oxå glasklar och rätt att anmälas, även om jag tror den är lite olycklig i en kampsituation. Väl mött på tisdag, kommer bli kamp in i kaklet!

  • C skriver:

   Idiotisk ja, men tycker du att det är 5 minuter? Stråle står i båset och vinkar efter en 2a i det läget så inte ens han verkar tycka att det är en 5a. Tacksam för ett ärligt svar, själv är jag på tok för partisk.

   • Per skriver:

    Jag tycker det är en femma för att den faktiskt träffar i halsen och för att det är vårdslöst. Hade inte protesterat mot en tvåa så är väl en vattendelare gissar jag. Eftersom situationsrummet tittat på den så utgår jag från att det är ganska rätt. Är ju bara bra för er om frycklund inte spelar. Maken till överskattad spelare har jag då aldrig sett

    • C skriver:

     Okej tack för svar. Regelboken känns ganska orättvis när man väl fått ögonen på sig (det har Rahimi tyckt förut med) men jag köper att det kan vara både en 5a och en 2a. Framför TVn trodde jag inte på utvisning alls.

     Nu ser det ju ut som att Fryklund spelar imorgon men att Schilkey blir borta ett tag så det blir väll någon sorts rättvisa i slutändan.

     Mot löven har väll Fryklund aldrig riktigt fått till det men i serien förra året gjorde han 50P på 44 matcher så nog finns potentialen där. Han har ju ärligt talat knappt någon erfarenhet från slutspel så jag har iallafall inte ”gett upp” om honom än. Sen drar han på sig enormt mycket uppmärksamhet vilket gör plats för andra spelare i laget.

     Spännande fortsättning!

 4. Musse skriver:

  Väldigt tyst på lövenfans här idag. Är de i chock eller börjar några av dem inse att det är olika regelbok för lagen? Hur är det möjligt att fyra domare inte upptäcker denna slewfoot, de måste väl haft blicken dit då pucken var där… otroligt….
  Var det bloggen som uppmärksammade dem på det i efterhand? Vaket isåfall 👍

  • Jag skriver:

   Även tyst på lövenfansen igår med. Om någon gulsvart ser matchen/matcherna på plats i Umeå kommer ni märka att hela ståplats är fylld av grönklädda och flaggor. Visst dom låter rätt högt, högre vid dommarbeslut , men dom är inte direkt någon bra klack. Det skriker/sjunger några ramsor då och då..
   Blir en hel del lövenfans som ska till Rocklunda på tisdag..
   Kämpa gulsvart !

   • Peter T skriver:

    Säga vad man vill om lövenfansen, de är iaf duktiga på att gå på matcherna, där har vi lite att lära.

    • Pelle skriver:

     Ja men hade VIK legat topp två hade publiksiffrorna varit helt annorlunda. Västeråsare har stora krav och vill inte gå och titta på dåligt spel och förluster.

    • Stenberg skriver:

     …och supportrarna är otroliga på att skramla ihop slantar när stjärnor ska värvas. Om jag inte minns fel fick dom ihop en dryg miljon på lite mer än en vecka (var det förra säsongen tro?)

  • Mikael Norén skriver:

   Tack Musse! Har vakna följare som hjälper mig att hålla koll också 🙂

 5. Icing skriver:

  Schilkey anmäld… hoppas på 3 matcher..
  Forza 💛🖤

  • Peter skriver:

   Kan inte annat än att vara skadeglad när detta händer. Sjukt nyfiken på hur Stråhles förvånade min ser ut just nu.
   Det verkar inte bli något disciplinärende av Frycklunds markering och matchstraff. Annars hade det väl redan dykt upp?

   • Pelle skriver:

    Att Frycklund fick en femma handlade nog mest om prestige från domarnas sida. Dom trodde den tog på halsen först och ville inte erkänna att dom misstagit sig.

 6. Dennis Storlund skriver:

  Loreks tackling och uppåkning vid egen blå som föranledde målet var ju världsklass 👊👊👍💛🖤

 7. Pelle skriver:

  Visst dumt och onödigt av Frycklund, men han siktar inte mot halsen utan klubban glider upp när lövaren lyfter sina armar. Smällen är ganska lös och träffar precis nedanför halsen, alltså inte på halsen. Detta måste ju domarna sett när de granskade situationen. Jag kan inte reglerna men borde det inte räckt med en tvåa.
  Jag hoppas Frycklund förstår att han förmodligen kommer bli bänkad nästa match, och tar lärdom av det. Lunsjö var 13:e forward när matchen började pga sina onödiga utvisningar förra matchen som kostade baklängesmål.

  • Musse skriver:

   Håller med dig helt Pelle. Och som även Åbonde tyckte att den var för hårt dömd. En lös markering som kanske gled upp högt på bröstbenet, hade den träffat klockrent på halsen hade han ju inte stått upp. Även Albanos var märklig i ett slutspel. Wiklund petar på JGs plock efter blockering och Albano markerar att så gör man inte men bara Albano åker ut. Kan ju inte tycka att domarna är bra när de inte tar för Fitzgerards slashing, slew fot eller high stick på Z när han hade målchans. Kanske hade zebrorna också spelat en hundring på löven. Hoppas vi slipper Wessner och Österberg i fortsättningen. Fast det gör ju att det är ännu skönare att vinna en sån match😄

   • Pelle skriver:

    Ja man kan undra över domarna när Z inte ens får en chans att avsluta trots friläge.
    Och i förra matchen när Rahimi slår hårt mot knävecken/vaderna utan åtgärd.

   • Mr H skriver:

    Pelle och Musse: Men klubban går RAKT mot halsen från Frycklund! Rörelsen är mer uppåt än hur Ni får det. Det är inget snack! Hur hård fart har klubban i rörelsen? Inte hårt alls? Fitzgerald tar sig mot halsen direkt. Överdriver Fitzgerald sin reaktion? Titta igen!!

    • Pelle skriver:

     Om du har rätt skulle Frycklund bli avstängd. Det blir han inte tror jag. Fast med lotterinämnden vet man förstås aldrig säkert.

    • Musse skriver:

     Mr H. Jag tycker du ska testa. Be någon crosschecka dig på halsen (adamsäpplet) med en klubba eller kvastskaft. Jag lovar dig, du tar dig inte bara lite åt halsen och står kvar tämligen obekymrad. Frycklunds var halvhård, inte ens med en lätt tusch får du luft. Så här är du nog ute och cyklar……😀

     • Mr H skriver:

      Musse: You’re missing the point! Var träffar klubban! Är det rätt? Så det är bara utvisning om det är superhårt? Vad var avsikten med klubbrörelsen? Det syns klart. Det var kanske bara tur att det inte blev värre.
      Vem det är som crosscheckar, är det ena. Konsekvensen för laget är det andra. Vi får väl se om det blir någon avstängning.
      Cykla på Du, Musse!

      • Musse skriver:

       Mr H hur ska han kunna bli avstängd om han inte är anmäld? Han fick game, inte match. Kommer spela i morgon om inte Tero tycker något annat.

       • Mr H skriver:

        Musse: Bra, Musse!
        Men Du förstår mitt markerande. Det är mycket som står på spel. Vi behöver centers som spelar och är på planen och levererar. Alla centers.
        No more +¤¤& -ups!

 8. korrekturnisse skriver:

  Vilken härlig kämpainsats av VIK och skön seger.
  Nu blir det annat ljud i skällan på tisdag. kom och stötta laget till ytterligare en vinst

  Bra blogganalys som vanligt, men det har smugit in sig ett lite korrekturfel i texten.

  ”Bra BP i fem minuter men 2-1 på retur efter 17.05 sedan kanske Lagunov och Kangas kunde varit lite mer alerta istället för lämna Pooley sopren”,

  Från matchstatistiken framgår det vilka som var inne vid Pooleys mål. Det är svårt för Kangas att kunna påverka Pooley från avbytarbåset. Annars är allt annat OK.

  17:05 2-1 (PP1) IFB 12. Pooley, Scott (2)
  58. Johansson, Kim
  7. Schilkey, Nicholas
  Pos. Part.: 7 , 10 , 12 , 22 , 30 , 58
  Neg. Part.: 3 , 10 , 17 , 37 , 46

 9. VIK vinst trots Frycklund skriver:

  Frycklund korkad håller med Åbonden. Den mannen har inte alla Hästar hemma. Resten av laget hjältar som VSK i Uppsala där jag var med brorsan och 12 000 till. Har med glädje spelat bort 200 kr på Villa och Björklöven vinster på oddset. Även AIK som kopierade VIK resultat mässigt vann.

 10. Bozo skriver:

  Magnifikt.
  VIK tillbaka till sitt vägvinnande spel mot bra lag igen, som man hade förut när Frycklund var skadad och utanför laget.

  • Tango skriver:

   Jag tar Frycklund i laget varje dag
   Visst var det en onödig grej , men som ni skriver tog nog smällen högt i bröstet och glider upp mot halsen
   Men Jämför den grejen med vad ”gris daggen” gjorde mot Fredda!!! Helt ostraffat!!
   Sen ska Frycklund naturligtvis försöka tänka sig för, men jag tror han är en spelare som måste ha ordentligt med adrenalin i kroppen för att vara riktigt bra , och när han är bra är han jäkligt bra,så jag tar att det går över gränsen ibland
   Nu syns vi allihopa i morgon och gör livet riktigt surt för alla löven

   • Bozo skriver:

    Inte säker på att han är återställd, därför han har svårt att hålla ihop humöret. Bättre att vila alla spelare som inte är 100%, fram till att de faktiskt är det.