Nedslag i nye J20-tränaren Eric Karlssons två första matcher mot Färjestad och Örebro – två förluster men några unga riktiga pärlor individuellt och vi får lära oss nya namn

Petter Eriksson - J20-backen har redan tränat med VIK denna försäsog. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

4 svar

 1. Håkansson skriver:

  Är det ingen som har funderat över kvaliteten på J18 tränarna?

 2. X skriver:

  Scouting till HG kan inte vara enkelt. I åttonde och nionde klass har grabbarna kommit olika långt i puberteten, vilket kan göra det svårt att skilja talang från tidig pubertet. Spelsinnet går dock oftast att scouta tillsammans med skridskoåkning och inställning. Vissa spelare slutar dock att utvecklas och har svårt att ta klivet upp i J18 som går snabbare och är mer fysiskt jämfört med U16. Andra spelare anpassar sig snabbt till den högre nivån, vilket tyder på att den spelaren har potential att även ta nästa steg. Vilken utvecklingspotential en spelare har i det längre perspektivet är ofta svårbedömt. Även NHL-scouterna har svårigheter med bedömningen och de är heltidsanställda enbart för detta. Utgår även ifrån att VIK inte bara vill ha talangfulla spelare utan även bra individer. Ett faktum som i bland minskar urvalet. Slutligen finns det andra intressanta klubbar för spelare som kommer från andra delar av landet.
  Oavsett hur VIK har jobbat tidigare finns säkert utvecklingspotential inom området. NJ gjorde ett bra jobb i Örebro och kommer säkerligen att fortsätta med detta i VIK, förhoppningsvis utan inblandning av M.

 3. M skriver:

  Det är fortfarande Sjöström scoutar för HG, så fort det är något utanför målgården är han kanske lite vilsen?
  Gillar verkligen att de fått hit Wernqvist, äntligen inser dom att ”kostar” att få hit toppar.
  Det tas in för många medelmåttiga spelare till 1:a året på HG/J18, satsa istället på mer kvalitet, det kostar inte mer än ett antal ”fria” klubbor och släpp fram dom bästa U16 spelarna som finns i klubben till J18. Nu är det 28 spelare reggade för J18, hur många av dom tar plats i J20? dom är bara ”i vägen” för dom bästa U16 spelarna för den nedre halvan av J18 spelarna var utfyllnads spelare i U16 lagen förra året., samma sak med svansen av 05:orna, de är bara i vägen för 06:orna.

 4. Zeb skriver:

  Jag har blivit mycket imponerad utav Wernqvist, hans spelartyp är precis vad vik behöver och han bör satsas på och lyftas upp i A-laget omgående. Vad jag har hört ville Luleå verkligen behålla honom men han ville flytta närmre hem.