Silly: AHL/ECHL-back ska vara klar för svensk klubb & vad som behövs nu

Det jobbas vidare på Touhimaa. FOTO: RUNE ÅHLÉN

38 svar

 1. Hur tänker VIK? skriver:

  Hur tänker VIK beträffande framtiden för sina juniorer?
  Så här tänker HV71 i Hockey News något att ta efter eller?
  Fyra stycken juniorer har skrivit på A-lagskontrakt med HV71, meddelar klubben.

  Det handlar om Hugo Pettersson, Wilhelm Hallquisth, Olof Glifford och Herman Träff.
  Alla fyra kommer från klubbens J-20 och samtliga skriver kontrakt över två år, meddelar klubben.

  – Jättekul att vi kan behålla våra unga talanger och detta innebär att vi breddar truppen till nästa säsong. Flera av dem har redan testat på SHL-hockey och gjort det bra, säger klubbens sportchef Kent Norberg till hemsidan och fortsätter:

  Alla kommer att vara med och träna och tävla om platser i herrlaget, sedan kan det naturligtvis bli aktuellt med utlåning under resans gång för att få mer speltid. Vi ser en ljus framtid i klubben för samtliga och gläds med grabbarna som förtjänat denna möjlighet, säger Norberg till hemsidan.

  • Pelle skriver:

   Svårt att jämföra med SHL. De kan avlöna 30 spelare i A-lagstruppen om de vill. Finns många exempel på unga spelare som knappt får spela och sen blir utlånade till HA. Träff var ju utlånad till oss som exempel.
   SHL har också många draftade spelare som kommer att bli NHL-spelare med tiden.

   • Pelle skriver:

    Sen kan jag tillägga att VIK har gett juniorer A-lagskontrakt varenda år till skillnad från många konkurrenter i ligan.

 2. Johan skriver:

  Jansson ska absolut inte vara kapten för denna trupp om han nu blir kvar. Det vore tjänstefel att inte göra en förändring på den posten och fortsätta i gamla hjulspår. Hoppas verkligen det förändras på den posten. Annars tappar man tron på hela idén kring detta totala ombygge av trupp

  • Toni Bäckman skriver:

   Det har varit mycket snack och skriverier om Jansson som kapten, och det är många som har menat på att han vart sämre spelmässigt efter att han fick ett C på bröstet. Jag är av samma åsikt nu till skillnad mot när han precis hade fått det, då kändes det helt rätt men inte nu. Hur vanligt eller ovanligt är det att man byter kapten när det gäller spelare och kaptener som är kvar i klubben? Finns det några exempel där en spelare fått lämna över den rollen till en annan i laget men ändå spelat kvar i samma klubb med ett A tex? Hur tror ni att Jansson skulle agera om exempelvis Komarek fick rollen som kapten med ett C på bröstet?

 3. AiU skriver:

  Cosgrove klar för Kalmar…

 4. Stefan skriver:

  Förhoppningsvis kommer nästa år inte på samma sätt avgöras av pengar. Mera jämbördigt om man får gissa och tror på vad som skrivits om Oskarshamn Löven och DIF. SSK AIK Mora och VIK kommer vara betydligt närmare deras nivåer än tidigare. Bofors orkar jag inte prata om, dom måste ju ha något sätt att locka spelar som inte syns i bokföringen.

  Banderollerna på DIF läktaren när matchen var slut. Inte vackert. Tror inte HV och Brynäs fått en sådan sågning om dom missat.

  • C skriver:

   Jag tror inte att BIK framgångar byggs så mycket från lönekuvertet. De har en vinnarkultur som går långt tillbaka i tiden som sitter i väggarna där. Man väljer inte BIK för pengarna.

   Sen ligger de geografiskt bra med både Örebro och Färjestad i närheten en division upp så de kan suga upp alla spelare som inte platsar i de lagen men vill bo kvar i området. De spelarna har inga andra allsvenska alternativ om de inte vill flytta.

   Dock är ju deras högstapotential ungefär där de är nu men all respekt för deras sätt att göra ”vin av vatten”.

   • Björk skriver:

    BIK har högre budget än VIK

    • C skriver:

     Johan Svensson på expressen bedömde att Karlskoga hade en budget på 12-13 miljoner 2023-2024 medan VIK hade en budget på 19-20 miljoner.

     • Björk skriver:

      BIK har, vad jag hört, 17 miljoner i budget till kommande säsong . VIK 15-16 miljoner

      • C skriver:

       Fullt möjligt men diskussionen handlade ju om det som varit, inte om vad som eventuellt ska komma, men tack för fyrtydligandet, så får vi hoppas på omvänt resultat också 😉

      • Mikael Norén skriver:

       Jag hörde samma, Karlskoga 17 nu miljoner, Östersund 16 miljoner, VIK 15-16 miljoner, och Björklöven enligt uppgift 30 miljoner plus sociala 2023-24! Så VIK-fans måste ha väldigt låga förhoppningar.

       • Stefan skriver:

        Va som fan. VIK gick väl ifatt Bofors i lönebudget direkt efter div1 säsongen ? Har för mig jag läste att det då låg runt 8-9 M. Sen har jag bara föreställt mig att VIK sakta åkt ifrån budgetmässigt.

       • C skriver:

        Väldigt intressant.

        För min egen del så tycker jag att VIK ska hålla igen på de stora löneposterna och hitta sin identitet istället. De spelarna kostar inte så mycket och utan identitet funkar det varken med importer eller svenska stjärnor. Det är vi ju själva ett bevis på. Å det lagbygget har ju påbörjats också.

        Intressant att se ett BIK med större lönebudet, mitt eget stalltips är att de måste vara väldigt selektiva med vilka de värvar för ”dyrare” spelare som går till BIK är nog inte riktigt med på mentaliteten där.

        Mr Madhawk gissade ju på vilka budgetar lagen hade förra säsongen i december typ och nu vet vi ju hur serien slutade. Mer pengar är inte alltid lösningen.

        Brynäs 28,5
        Djurgården 27
        Björklöven 20
        Södertälje 19
        VIK 19
        AIK 18
        Mora 13
        Karlskoga 12
        Nybro 12
        Östersund 11
        Almtuna 8
        Kalmar 8
        Tingsryd 7
        Västervik 6,5

   • Musse skriver:

    Vaddå BIKs högstapotential ungefär där de är nu? Brynäs hade betydligt svårare mot dem än mot Djurgården. De hade ett riktigt vasst spel och kunde mycket väl ha gjort en ”Oskarshamn” och gått hela vägen.

    • C skriver:

     Där tycker vi olika. Jag tror aldrig att de kommer spela i SHL och särskilt nära var det faktiskt inte.

     Sen kan såklart ett lag gå upp till SHL som IKO gjorde men över tid så funkar det inte om man inte heter Leksand. BIK är där de ska vara, övre halvan i HA.

     • Musse skriver:

      Tre av fem matcher gick till sudden så visst var det nära, du verkar inte ha sett matcherna? Och aldrig är en väldigt lång tid…..

  • M skriver:

   Det där är som du säger en gissning, åtminstone vad gäller Löven – deras slutgiltiga budget är inte klar och absolut inte presenterad.

   Gällande BIK måste i alla fall jag imponeras, trots att jag inte direkt hejar på dom😊.
   År efter år är dom med på samma höga nivå.
   Dom lyckas verkligen få spelare att utvecklas men även låta dom göra det dom är bra på – det kan inte vara många spelare dom har bytt ut/bort under en säsong som pågår, vilket skiljer sig mot alla övriga tänkta topplag i serien. Det är bara att lyfta på hatten för det! Sen är det väl logiskt att gamla Hudik-tränaren kan locka Christoffer Jansson från just Hudik.

 5. kenta skriver:

  Frycklund och Nj är ingen bra kombo!!! Han kommer inte att spela i Vik så länge Nj styr Skutan!!! Det här ligger längre tillbaka tyvärr!!!

 6. Pelle skriver:

  Trodde västeråsarna ville ha ett lag som kämpar om att gå till shl..Nu låter det som att folk vill ha kvar sina gamla hedlliga lokala förmågor.Men måste medge att Bergman är en av de få som stämplar in varenda match och ger järnet..Kanske NJ vart i valet och välja mellan Dmitriw eller Bergman.Bergman är säkert mycket dyrare då kanske valet föll på ett billigare alternati??.Gilla det jag såg av Dmitriw med

  • Svenne skriver:

   Enligt tidigare info så har Bergman en högst medioker lön ( 32k/mån )Hittar NJ en bättre spelare än Bergman för en lägre lön, så ska jag dansa naken på torget.

   • VIK-tigt skriver:

    Min uppfattning är att det är NJ som ska dansa naken på torget; när det visar sig att han inte hittar någon spelare i närheten av Bergmans klass för dom pengarna.

 7. Gurkan skriver:

  NJ vill enl uppgift bygga en ny kultur – ex-VIK:are känns helt otänkbart

  • PatrikH skriver:

   Ja, men var finns förankringen till VIK och Västerås? Känns som en samling legosoldater kommande säsong, ingen kulturbärare alls.

   • PatrikH skriver:

    Förutom Jansson då som har visat VIK-hjärta och Kangas förstås, men det är ju väldigt tunt totalt sett. Supportrar skapar ju en relation till spelarna, det verkar inte NJ och ledningen förstå.

   • Musse skriver:

    Det blir väl nya kulturbärare. Är det så viktigt med förankring till VIK. Bergman som många gråter över nu är ju från Göteborg. Det viktigaste är väl att vi har ett lag som vinner matcher. Skit samma om de är från länet eller inte för du känner väl ingen av dem personligen ändå?

    • PatrikH skriver:

     Det kan du till viss del ha rätt i. Det jag menar är att man följt en spelare under några år och gärna vill se spelaren lyckas i VIK-dressen. Det är en del av att hålla på laget som man får genom att följa en spelare under längre tid.

 8. Pelle skriver:

  Christoffer Jansson ev till BIK. Känns väl sådär om man är VIK:are. Kan vara ett fynd.

  • Peter skriver:

   Jag håller med om att det är någon som VIK skulle ha kunnat värva. Jag tycker också att VIK borde ge Filip Persson en ny chans.

   • Icing skriver:

    Det kan man ju tycka…men det är inte bra att plocka spelare hur som helst..Div. 1 spelare får oftast en lugnare startsträcka i BIK med många minuter i rätt roll…mindre press.
    Sen tränade ju Dennis Hall Christoffer i Hudik förra året så båda vet vad dom får.

 9. David skriver:

  Ser gärna Frycklund i vik särskilt med tanke på det inte finns jätte stor marknad med centrar. Han är bra som andre center och behöver kanske inte vara en drivande center på samma sätt som han tidigare har varit och inte heller vara en drivande boxplay spelare

 10. Danne skriver:

  Tror de kan vara bra tillskott om andra får stå för stommen. Med rätt ram kan nog Frycklund bli bra, när han inte ska leda laget, kanske som andre center. LillZ tycker jag är underskattad av hemmapubliken. Men om man vill ha tidigare spelare är väl Bergman märklig att släppa.

 11. JH skriver:

  Frycklund och Zetterberg har gjort sitt i Västerås. De har kommit och gått många gånger med blandad framgång. Sist det begav sig slutade Z:a träffa mål och Frycklund tappade huvudet på tok för många gånger under säsongen. Tror att ivern över att vara hemmasonen som ska ta upp VIK och frustrationen under säsongen tog lite överhand.

 12. Spindeln skriver:

  Frycklund skulle jag gärna se i ett ”nytt” VIK. Zetterberg känns alldeles för begränsad i 5v5.

 13. Chrille skriver:

  Både Z, och en Fryck som slipper ta förstaansvar och lira som 3:e center tror jag fungerar bra. Och vi får tydligare lokal förankring i laget.

  • Pelle skriver:

   Jag tror inte de vill spela för en så låg lön som det skulle handla om. De vill säkert ha en större roll också. Z är tyvärr begränsad som spelare. Frycklund har potential men har tendens att hålla i pucken för länge, samt att alla lag vet att man kan provocera honom att ta utvisningar.