VIK måste få Robin Nilsson tillbaka i samma form som i Södertälje & vilka övriga veteraner och andra kan bättre?

Robin Nilsson gör Enköping ännu mer AllEttan-hett. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

En nyckel framöver är att Robin Nilsson och andra lever upp till sin potential. Backen med 150 allsvenska matcher på meritlistan började också bra med 2+9 och 11 poäng de första 15 matcherna med +7.

Men sedan dess har Nilsson på de 22 senaste matcherna endast mäktat med 0+4 med +/- 0. Nu säger inte siffror allt, men det säger ganska mycket.

På kuppen har Nilsson som lök på laxen på sistone blivit sjundeback, trots att VIK:s konkurrens på backsidan inte direkt varit mördande.

Detta är alltså en back som var poängbästa försvarare i kvalserien då Södertälje gick upp våren 2016 med 3+4 på 10 matcher. Nilsson hade även bästa plus-minus i hela SSK den kvalserien och fick följa laget med upp i Allsvenskan.

En liten anekdot är också att när den fantastiske Lasse Johansson stod i VIK sa han att Robin Nilsson hade det bästa skottet i laget, tillsammans med Mikael Zettergren.

Med andra ord är det en gåta att Nilsson haft det så svårt nu. Kanske småskadad? Ett ljus var dock att den gamle Nilsson syntes vid 2-3-målet senast mot Ö-vik där Nilsson trampade loss med puckontroll, drev upp pucken i hög fart och serverade sedan en läcker bakom-ryggen-pass till Skiöld som nätade.

Skulle Nilsson nu hitta sin SSK-form blir det som ett välkommet och starkt nyförvärv till backsidan.

***

Vilka andra veteraner kan bättre? Kenny Källström lider möjligen av sin tidigare skada och har också tappat produktion.

Efter 5+6 efter de första 15 matcherna har det bara blivit två mål (2+7) de efterföljande 21 matcherna och har fortfarande inte nätat sedan sin överkroppskada. Källströms skott var ett viktigt offensivt vapen tidigare. Hoppas Kenny kan börja skjuta lika bra snart igen. Det behövs verkligen.

Morgan Hassel hade +11 i Västra men -1 nu i AllEttan. Veteranen gjorde tidigare runt 20-25 poäng i Ettan men har bara 1+5 nu för sex poäng totalt. Får dock inte spela power play såklart men sade sig vara något av en tvåvägsback på denna nivå.

Kanske kan Källström och Hassel växla upp lite till när det börjar gälla på allvar? Det skulle inte förvåna om de gör det. Gamla uvar brukar visa sig mer då. Vi får verkligen hoppas det gäller Conny Strömberg också.

***

Alex Lindelöf har också kanske haft lite av en omställning i AllEttan, hade 5+10 på 22 matcher i Västra med +12, nu bara 1+4 på 17 matcher i AllEttan med +1. Unga spelare kan dock ibland plötsligt ta ett steg till, och då blir det intressant med Lindelöfs fina händer, men behöver utveckla rörlighet och skott.

Det ska bli spännande att se hur laget kommer reagera när det snart verkligen bli ödesmatcher. Kanske växer några oväntade hjältar fram?

En som har gjort en omvänd resa är ju fenomenet Pontus Holmberg. Efter bara 3+6 på 21 matcher i Västra har nu Holmberg 4+6 för tio poäng på 14 matcher i AllEttan, varav 3+3 på de senaste tre matcherna.

Holmberg kan verkligen bli en hjälte i vår. Han har den potentialen och utvecklingskurvan lutar brant åt rätt håll.

3 svar

 1. Micke skriver:

  Håller med, spela Brandhammar! Det som ännu fattas i kilo kompenserar han med rörlighet och spelsinne mot skridskostarka motståndare. Spelar aldrig fast sig….

 2. RONNY KARLSSON skriver:

  HEJ DET ÄR BARA ATT KOMMA IGEN…

  TRÅKIGT MED BOTTENNAPP…

  BRYT I HOP OCH UPP MED HUVEDET..

  KOM IHÅG ATT DET ÄR ETT HELT NYTT LAG NÄSTAN…

  TROR HELT SÄKERT ATT PANNAN FÅR IHOP DET HÄR…

  HELLAS FINNS JU OCKSÅ….

  DET ÄR LÄTT ATT GNÄLLA ATT CONNY KOSTADE MYCKET PENGAR..

  DET HADE GRETZKY FOPPA OCKSÅ GJORT…

  MEN ETT STORT TACK TILL ALLA SOM SAMLADE IN PENGARNA TILL CS OCH JJ..

  GULSVART KOMMER IGEN MYCKET KVAR PÅ SÄSONGEN…

  MIO KOMMER ATT PEPPA UPP DOM ….

  GULSVART FOR EVER

 3. VIK73 skriver:

  Spelskicklig PP back med bra skott sa de om Brandhammar innan säsongen,
  Kanske dax att ge honom en riktig chans. Har väl gått som 7:e back hela säsongen. Om jag inte minns helt fel skottfintade han väl upp hela Skövde på läktaren när Jimmy J gjorde årets mål i hallen.